Nepálról és New Yorkról mesél Prabal Gurung kollekciója

2022. február 25.
Prabal Gurung szingapúri születésű, Nepálban nevelkedő amerikai tervező három éven át nem tudott hazalátogatni, így honvágyát tervezésbe folytotta.

„Két város meséje ez: New Yorkról szól, a városról, ahol élek és Katmanduról, a városról, ahova vágyom. Három-négy éve nem voltam otthon a Covid miatt, és régi fotóalbumokat nézegettem a nagymamámról a cholijával, az ékszereivel. Nagyon szexi volt, pedig szárival viselte” – magyarázta a MAC-kel is kollaboráló tervező, akinek származása korábbi kollekcióiban is visszaköszönt már.

Prabal Gurung

Legújabb munkájában újragondolta a jellegzetes choli blúzt, új szabásmintát álmodott a szárinak, izgalmas nyak- és csípőkivágásokat eszközölt, nem félt használni a strucctollat, a flittereket, a ruhák jellegzetes színeit – például a türkizt és a lilát – pedig Nepálban gyártott mártogatós festékekkel készítette el. Néhány ruhán Nepál nemzeti virága, a rododendron is fellelhető.

A nepáli nőktől

„Ez egy szerelmes levél volt a nepáli nőktől az itteni nőknek, akik nagy támogatóim voltak” – mondta Prabal Gurung az őszi kollekcióról, amelyben színekkel, optimizmussal és egy csipet szexuális vonzerővel igyekezett megszólítani többgenerációs vásárlóit, akik között sok az anya-lánya páros – és az édesanyákat nem mindig kényeztetik el a tervezők.

A tervező arról is büszkén mesélt, hogy hímzett kabátjait újrahasznosított gyapjúból gyártják, és limitált példányszámban készülnek. „Még nem állítom, hogy teljesen fenntartható brand vagyunk, de ez csak a kezdet.”

Kattints a képre a galériáért!

15 fotó megtekintése

Forrás: Vogue Fotók: Imaxtree

Olvasd el ezt is!