Nepálról és New Yorkról mesél Prabal Gurung kollekciója

2022. február 25. |

Prabal Gurung szingapúri születésű, Nepálban nevelkedő amerikai tervező három éven át nem tudott hazalátogatni, így honvágyát tervezésbe folytotta.

„Két város meséje ez: New Yorkról szól, a városról, ahol élek és Katmanduról, a városról, ahova vágyom. Három-négy éve nem voltam otthon a Covid miatt, és régi fotóalbumokat nézegettem a nagymamámról a cholijával, az ékszereivel. Nagyon szexi volt, pedig szárival viselte” – magyarázta a MAC-kel is kollaboráló tervező, akinek származása korábbi kollekcióiban is visszaköszönt már.

Prabal Gurung

Legújabb munkájában újragondolta a jellegzetes choli blúzt, új szabásmintát álmodott a szárinak, izgalmas nyak- és csípőkivágásokat eszközölt, nem félt használni a strucctollat, a flittereket, a ruhák jellegzetes színeit – például a türkizt és a lilát – pedig Nepálban gyártott mártogatós festékekkel készítette el. Néhány ruhán Nepál nemzeti virága, a rododendron is fellelhető.

A nepáli nőktől

„Ez egy szerelmes levél volt a nepáli nőktől az itteni nőknek, akik nagy támogatóim voltak” – mondta Prabal Gurung az őszi kollekcióról, amelyben színekkel, optimizmussal és egy csipet szexuális vonzerővel igyekezett megszólítani többgenerációs vásárlóit, akik között sok az anya-lánya páros – és az édesanyákat nem mindig kényeztetik el a tervezők.

A tervező arról is büszkén mesélt, hogy hímzett kabátjait újrahasznosított gyapjúból gyártják, és limitált példányszámban készülnek. „Még nem állítom, hogy teljesen fenntartható brand vagyunk, de ez csak a kezdet.”

Kattints a képre a galériáért!

Forrás: Vogue Fotók: Imaxtree

Olvasd el ezt is!

Szólj hozzá te is!

Még több Divat