Újabb közös papucsokat készített a Dior és a Birkenstock

2022. június 23.
Annyira jól sikerült a Dior és a Birkenstock közös kollekciója, hogy a két márka újra összeállt egy férfikollekció erejéig.

Legújabb, 2022/23-as téli férfikollekciójával egyidőben mutatta be Kim Jones – az idén 75 éves divatház – Dior Men kreatív igazgatója a Dior by Birkenstock lábbeliket is, amelyek 2022 legkeresettebb papucsai voltak. Az új darabokat nemrég mutatták be Párizsban.

Az együttműködés során, ami ezúttal is a funkcionalitás és az elegancia ötvözésének szellemiségében zajlott, a Birkenstock két legtöbbet vásárolt papucsa, a Milano és a Tokio kapott új külsőt, előbbi egy klasszikus nyári szandálra, utóbbi egy fapapucsra emlékeztet leginkább. A lábbeliket bőrből, illetve filcből készítették el, azokat szürke, fehér, bézs, barna és fekete színekben, illetve virágmintás hímzéssel is megvásárolhatjuk. Utóbbi ötlete Monsieur Dior kertészkedés iránti szenvedélye előtt tiszteleg.

A minimalista papucsok egyik legszembetűnőbb részletét a fém csatok adják, amelyek a Dior Men kollekciókban a különböző kiegészítőkön, táskákon és megannyi más divatdarabon többször is visszaköszöntek.

Tokio

Milano

Forrás: Vogue Fotók: Dior

Olvasd el ezt is!