Lélegzetelállító ékszerkollekciót tervezett a Dior

2022. május 02.
A Dior divatház az haute couture kollekcióihoz méltó ékszereket álmodott meg. Jó hír, hogy ezúttal nemcsak a nőkre, de a férfiakra is gondoltak.

Victoire de Castellane, aki 23 éve a Dior ékszerrészlegének kreatív igazgatója, karrierje egy újabb csúcspontjára érkezett el, Galons Dior ékszerkollekciójától ugyanis nemcsak a rajongók, de a szakma lélegzete is elállt – pont úgy, ahogy legutóbb a Louis Vuitton kollekciójától. 

A 81 darabos kollekció alapját az haute couture ruhákra jellemző fonat adja: a vastag szövetdarab, ami ismétlődő mintákból építkezik; a ruhák díszítésére használják, hogy elegáns és kifinomult megjelenést kapjanak. A tervező ezzel a kollekcióval e részletek előtt tiszteleg úgy, hogy kiemeli és értékes ékszerré alakítja azokat. „Ebben a kollekcióban az aszimmetria kacérkodik az ismétlődő mintákkal – mondja a tervező. – A kövek hatalmas változatossága – négyzet alakú, kerek vagy ovális metszésű – lehetővé tette számomra, hogy variáljam a formákat és mintákat, azokkal rendezetlen elrendezést hozzak létre.”

Victoire de Castellane kollekciója nemcsak a minták és az anyaghasználat miatt különleges, de ez az első alkalom, hogy férfiak számára is tervezett ékszereket. „A szövés mindkét világhoz jól illeszkedik – mondja –, így a brossok és a mandzsettagombok tökéletesen megférnek a nőiesebb darabok mellett.”

Forrás: Vogue Fotók: Dior

Olvasd el ezt is!