A szezon legexkluzívabb magyar esküvői ruhái: Atelier by Daalarna

2024. március 31.
A legkülönlegesebb alapanyagok, a legdrágább olasz és francia haute couture csipkék, rengeteg kézimunka és nagyvonalú anyaghasználat – ez jellemzi a Daalarna új esküvői kollekcióját, amely az Atelier by Daalarna nevet viseli.

Az Atelier by Daalarna a Daalarna új, exkluzív vonalát a legkülönlegesebb alapanyagok, a legdrágább olasz és francia haute couture csipkék használata, a rengeteg kézimunka és a nagyvonalú anyaghasználat jellemzi. A Daalarna új vonalának első kollekciója a White Swan nevet viseli, a kampányképek pedig a W Budapest különleges fekete E-WOW lakosztályában készültek.

 „A haute couture szabászat ma már egy feledésbe merülő szakmának számít nem csak Magyarországon, de a világ divatfővárosaiban is. Nagyon kevés varrónő és márka műveli napjainkban igazán magas szinten ezt a művészetet, pedig régen még ezzel a szakértelemmel váltak világhírűvé és vágyottá a divatházak” – meséli Benes Anita.

Egyedi és szemkápráztató

„A Daalarna immáron huszonkét éve van jelen a hazai és tíz éve a nemzetközi piacon, és az első perctől a nagyon precíz és időigényes kézműves technológia volt jellemző ránk. A trendek azt kívánták meg, hogy az elmúlt években ezeket a különleges technológiákat leegyszerűsítettük, és így elérhetőbbé tettük a legtöbb menyasszony számára, emiatt azonban sok esetben vissza kellett vennem a tervezői ambícióimból. Az elmúlt években viszont azt vettük észre, hogy az ügyfeleink egy részének egyre nagyobb igényük van arra, hogy egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában mondják ki az igent a nagy napon. Ők nem azokra a Covid-időszak óta divatosnak számító, hétköznapi hatású ruhákra vágynak, amelyeket akár egy fast fashion üzletben is megkaphatnak, hanem – nem kis részben a hollywoodi sztárok és a királyi esküvők mintájára – egyedi, különleges, kimondottan az életük egyik legszebb napjára készült műalkotásokra vágynak. Ezeket az esküvői ruhákat egy család több generációja is büszkén viselheti időtálló eleganciájuk miatt, sőt, egyszer akár egy múzeum vitrinjébe is bekerülhetnek, mint egy korszak karakteres lenyomatai.”

Benes Anita a vásárlói igényekre reagálva ezért szeretett volna egy olyan új vonalat alternatívaként létrehozni a már meglévő klasszikus Daalarna brand kiegészítéseképpen, amelynek elkészítése során maximálisan kiélheti a művészi szabadságát, és nem befolyásolja a végeredményben, hogy az adott esküvői ruha befér-e egy bizonyos árkategóriába. Ennek köszönhetően a Daalarna csapat igazi örömmunkaként élte meg a White Swan luxuskollekció elkészülésének fázisait, hiszen a legizgalmasabb technológiákat és alapanyagokat alkalmazhatták a kollekció életre keltése során.

Az új Atelier by Daalarna

  • Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a tervezői szabadság és kreativitás.
  • Látványosabb, merészebb, igazi statement darabok találhatók a kollekcióban.
  • Még nagyobb hangsúlyt kap a kézművesség, a kézzel felvarrt és egyedivé tett részletek.
  • A legkülönlegesebb technológiák használata, amely a legmagasabb minőségű kidolgozottsággal társul.
  • Az ruhák árazása nem szab határt a kreativitásnak.
  • A legdrágább, legexkluzívabb francia és olasz haute couture csipkék felhasználásával készült.
  • Három-négyszer annyi alapanyag van egy ruhában, mint a klasszikus kollekciókban.
  • Akár négy-ötször annyi munkaórába telik a ruhák elkészítése, megvarrása, hímzése, gyöngyözése, mint a normál kollekcióké.
  • Exkluzív látvány, wow-hatás jellemzi a ruhákat: katedrálisfátyol kézi hímzéssel, csillogó részletek, óriás uszályok, nagy szoknyabőség, királynői megjelenés, kézműves ékszerek.

Az új White Swan luxuskollekció nyolc különleges darabból áll, amelyek egytől egyig a hollywoodi glamour aranykorát idézik meg. Ez a klasszikus haute couture életérzés manapság fényűző királyi és sztáresküvőkön érhető a leginkább tetten. „Ami a legizgalmasabb, hogy nem csak alapanyagában és volumenében ennyire különlegesek és exkluzívak ezek ruhák, hanem technológiában, kidolgozottságban és ráfordított munkaórában is. Nagy öröm volt számomra, hogy tervezőként visszatérhettem az elmúlt tíz évben ritkábban alkalmazott technológiákhoz, mint például a strukturált ruhák, a fűzők és egyéb alakformáló megoldások, vagy az olyan alapanyagokhoz, mint a brokát vagy a hernyóselyem düsesz. Úgy érzem, hogy mindig is ez az erőteljes kézművesség és részletgazdagság volt a Daalarna legnagyobb erőssége, és most ezzel az új vonallal jó érzés visszatérni a kezdetekhez. Akik tehát szeretnék megadni a módját a nagy napnak, és egy egyszeri, megismételhetetlen, életre szóló élményre vágynak, azoknak szeretettel ajánlom az Atelier by Daalarna első kollekcióját.”

69 fotó megtekintése

Életre kelt álmok

A White Swan luxuskollekció fotózásának helyszíne a W Budapest különleges fekete lakosztálya (Extreme WOW) volt, ahol modellünk a Fekete hattyú című film balett-táncos főszereplőjét idézte meg az egykor balettintézetként funkcionált, az Operával szemben elhelyezkedő épület falai között. A Marriott International részeként működő W Budapest hotel az UNESCO Világörökség részét képező Andrássy úton helyezkedik el. A kollekció koncepciója tökéletes összhangban áll a nemrégiben felújított szálloda esztétikájával, hiszen a két legkülönlegesebb lakosztály (a teljesen fekete Extreme WOW és a teljesen fehér WOW) megálmodásakor A hattyúk tavából merített inspirációt a belsőépítészetért felelős tervezőcsapat. A szobákban a balerinák öltözőjét idéző lámpák és tükrök találhatók, sőt néhány helyen az ágy úgy van elrendezve, mintha egy forgószínpadon állna.

„A dominánsan feketére megálmodott elnöki lakosztály, az Extreme WOW az egyik legizgalmasabb tér, amiben valaha fotóztunk a csapattal – meséli Benes Anita. – Nagyon jól visszaadja a luxus, az elegancia és az extravagancia hangulatát. Fantasztikusan inspiráló volt számunkra ebben a teljesen fekete térben megmutatni a luxust, és ezáltal a Daalarna új, exkluzív vonalának első kollekcióját, a White Swant.”

Fotó: Papp Éva és Schneider Zoltán @pappschneiderphotography Ruhák: Daalarna @daalarnaofficial Smink és frizura: Kiss Csilla @kisscsicsi Modell: Nagy Berta @bertanagy / Attractive Models @attractivemodels Helyszín: W Budapest @wbudapest_hotel