Daalarna ruhában vette át az Oscart Sipos Zsuzsanna, a Dűne magyar berendezője

2022. március 29.
Sipos Zsuzsanna, a Dűne magyar berendezője Daalarna ruhában vette át a legjobb látványtervezésért járó Oscar-díjat a Los Angeles-i díjátadón. Zsuzsannát a Daalarna csapatának sikerült elkapnia egy rövid interjúra két nappal az Oscar-gála előtt, amikor még együtt izgultak vele azért, hogy a BAFTA után az Oscar is összejöjjön neki.

Milyen élmény volt a Dűne stábjában dolgozni?

Hatalmas élmény volt a Dűne stábjában dolgozni. Elképesztően tehetséges gárdát sikerült felsorakoztatni, beleértve a saját stábunkat is. Megtisztelő, hogy köztük lehettem.

Van valamilyen emlékezetes élményed a forgatásról?

Minden nap történtek vicces dolgok. Alapvetően nagyon jó hangulatú forgatás volt, az egyik legjobb, amiben valaha részt vettem. Nem tudnék kiemelni egyet sem.

sipos-zsuzsanna

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Azt, hogy a munkám egyben a hobbim és a szenvedélyem is. Persze vannak olyan részei, amik kevésbé hoznak lázba, például nem szeretek a pénzügyi résszel, a költségvetéssel és a prezentációkkal bajlódni, dehát valamit valamiért.

Hogyan telik a heted Los Angelesben?

Eddig nagyon jól telik. Zsófi, a legjobb barátom van itt velem. Várost nézünk, eszünk-iszunk. Nagyon szép az idő.

Milyen kötelező megjelenéseken, programokon, esetleg partikon veszel részt?

Sok kötelező megjelenés van, de a nagy részét lemondtuk sajnos. Kedden voltam a jelölteknek rendezett vacsorán. Az sem olyan volt, mint a koronavírus megjelenése előtt, mert csak két kategória jelöltjeit hívták meg, és sokan nem jöttek el. Korábban ez egy nagyobb keretű vacsora volt. Sajnos a BAFTA után sokan elkapták a vírust, hiába volt mindenki tesztelve többször is, így nagyon óvatos mindenki. Nem kockáztatnak.

sipos-zsuzsanna

Hogyan találtál rá a Daalarnára, és miért döntöttél úgy, hogy minket kérsz meg az Oscar-gálás ruhád megtervezésére?

Régóta figyelem Benes Anita munkásságát. Gyönyörű kreációi vannak. Amint kiderült a jelölés, az elsők között volt, aki eszembe jutott. Abban biztos voltam, hogy magyar tervező ruháját szeretném viselni az Oscar-gálán. Sok tehetséges ember van nálunk.

Miért pont ezt a ruhát választottad?

Szerelem első látásra.

Hogyan érezted magad a próbákon?

Alapvetően nagyon jól, bár furcsa nekem a sok törődés és a rám irányuló figyelem. A családom és a barátaim mondogatják, hogy ehhez most egy ideig hozzá kell szoknom, mert az emberek kíváncsiak és büszkék arra, amit elértünk. Többes számot használok, mert nekem egyedül ez nem ment volna. Egy szuper csapat áll mögöttem!

Megírtad már előre a beszédedet arra az esetre, ha ti nyertek?

Még nem. Lehet, hogy valamit fogok, majd meglátjuk, már nincs sok idő.

sipos-zsuzsanna

Forrás: secretstories.hu Fotó: Getty Images

Olvass tovább!