6 ruhadarab, amit egy alacsony nőnek tilos hordani – a stylist szerint

2024. augusztus 17.
Egy alacsony termetű nőnek nincs könnyű dolga, ha divatról van szó. A következőkben egy profi stylist ad öltözködési tippeket.
Öltözködési tippek alacsony nőknek
  • Az alacsony nőknek nem mindig könnyű csinos és divatos ruhákat találni.
  • Egy Lwany nevű stylist kifejezetten alacsony nőknek ad tanácsokat.
  • Mutatunk 5 öltözködési tippet alacsony nőknek.

Lwany egy Los Angeles-i stylist, aki arra specializálódott, hogy alacsony termetű nőknek adjon divattanácsokat. Alacsony nőként a saját bőrén is megtapasztalta, mennyire nehéz csinos és divatos ruhákat találni egy bizonyos méret alatt. Lwany az egyetemen divatmarketinget tanult, és 15 éves tapasztalattal rendelkezik mind a kreatív tervezés, mind a styling területén.

A következőkben Lwany ad öltözködési tippeket alacsony nőknek!

1. Öltözködési tipp: felejtsd el az overzise zakókat!

A rövid zakó jól áll az alacsony nőknek

A rövid zakó jól áll az alacsony nőknek

„Soha nem láttam még olyan túlméretezett blézert vagy zakót, ami egy alacsony nőnek jól állt volna” – mondja Lwany. „Ha azonban rövidebb fazonú blézert választasz, az remekül fog mutatni, különösen a blézer alatti melltartó trenddel.”

2. Öltözködési tipp: ne csak egyszerű magas sarkút viselj – válassz bőrszínű szandálokat!

A nude szandál jól áll az alacsony nőknek

A nude szandál jól áll az alacsony nőknek

„Bár a magas sarkú cipők jól néznek ki, de inkább válassz olyan nude tónusú lábbelit, ami nem töri meg a lábad vonalát. Különleges alkalmakra van egy kedvenc cipőm: nude színű, és két arany pánt van rakta a boka és a lábfej körül. De ha neked sötétebb a bőröd, válassz inkább olyan cipőt, aminek bronz a pántja. A lényeg, hogy a bőrszínednek megfelelő legyen, de metálfényű” – tanácsolta Lwany.

3. Öltözködési tipp: ne ragaszkodj a bodycon ruhákhoz, hogy szexi legyél! 

A lazább ruhák jól állnak az alacsony nőknek

A lazább ruhák jól állnak az alacsony nőknek

„Amikor szexinek és érzékinek akarom érezni magam, akkor a szűk ruha helyett a lazább szabást részesítem előnyben. A hőségben az egyik kedvencem az aranyszínű, a bőröm színéhez leginkább hasonlító pántos szaténruha. Kifinomultnak látszódom tőle, és kicsit meg is nyújtja az alakom” – mondja Lwany.

4. Öltözködési tipp: ne dobd ki a midi- vagy maxiruháidat! (Csak válaszd ki a megfelelőt az alakodhoz.)

Az alacsony nők is hordhatnak hosszú szoknyát

Az alacsony nők is hordhatnak hosszú szoknyát

Az alacsony nők gyakran ódzkodnak a hosszabb szoknyáktól, mert azt gondolják, hogy teljesen el fognak tűnni benne. Ez azonban a stíylist szerint nincs így. Mint mondja, ő maga is gyakran viseli ezt a fazont. „Van olyan midiszoknyám, amelyiknek nincs hasítéka, és vannak olyanok, amelyeknek van. Szeretem, ha van rajtuk valamilyen függőleges minta vagy redők, mert az jól áll az alacsonyabbaknak” – magyarázza Lwany.

5. Öltözködési tipp: felejtsd el a magas szárú sportcipőket!

Az alacsony nők válasszanak alacsony szárú sportcipőt

Az alacsony nők válasszanak alacsony szárú sportcipőt

Az alacsony szárú tornacipők jó alternatívát jelenthetnek, ilyeneket bátran húzhatsz egy szoknyához is akár. „A tornacipőd legyen minél alacsonyabb, véletlenül se válassz magas szárút. Én szeretem a kockás, lapos, belebújós cipőket is, kicsit feldobják a szettemet és nem tűnik úgy, hogy magasabbnak próbálok kinézni.”

Fotó: Getty Images