Az etikettszakértő szerint ezt a négy öltözködési szabályt mindenkinek be kellene tartani

2022. november 01.
Anna Bey etikett- és öltözködési szakértő szerint az igazán elegáns emberek soha nem követik el az alábbi négy hibát.

Anna Bey szerint az öltözködési szabályok a többi között azért fontosak, hogy a különböző eseményeken részt vevő vendégek ne lógjanak ki a sorból a túl- vagy éppen alulöltözöttségük miatt. Mint mondja, ezek a szabályok segítenek megtalálni a helyes irányt, aminek köszönhetően mindig, minden körülmények között nyugodtnak érezhetjük magunkat. A szakértő egy YouTube-videóban magyarázta el, mi az a négy gyakori öltözködési hiba, amit mindenképpen érdemes kerülni.

Mélyen dekoltált vagy kivágott ruha esküvőre

kivagott-ruha

„Azt már valószínűleg mindenki tudja, hogy fehér, krémszínű ruhát, vagy bármi hasonlót, amit az menyasszony visel, nem illik felvenni. De vannak egyéb dolgok is, amiket érdemes figyelembe venni. Általános szabály, hogy soha ne próbáljuk meg túlragyogni a menyasszonyt. Ez az ő napja. Kerüljük az olyan ruhákat, amelyekben minden szem ránk szegeződne, nem pedig a menyasszonyra. Ne viseljünk olyan ruhát, ami feltűnőbb, mint amit a menyasszony visel. Arra is gondolnunk kell, hogy az esküvők általában elég konzervatívak, ahol mindenféle ember és generáció össze szokott gyűlni. Ott lesznek valakinek a nagyszülei, a szülei, sógorai, és még sorolhatnánk. Ne itt adjuk elő a szexi műsorunkat. Ne akarjuk, hogy valakinek a nagypapája egész este a dekoltázsunkat bámulja. Mindenképpen azt ajánlom, hogy kerüljük a crop topok, az elöl, oldalt vagy hátul nagyon kivágott ruhák, a rövid szoknyák, a mélyen dekoltált nyakrészek viselését. És az egyik legfontosabb: ha az ifjú pár előír egy dress code-ot, akkor azt igenis tartsuk be.”

Feltűnő ékszerek temetésre

„Vannak olyan ruhadarabok, amelyeket szerintem soha nem szabadna viselni egy temetésen, ilyen például a miniszoknya, miniruha vagy bármi, ami sok bőrt mutat. Ezek nagyon ízléstelenek tudnak lenni, különösen, ha a temetés valamilyen szent helyen vagy templomban tartanak. A másik dolog, amit nagyon helytelennek találok, az, amikor az emberek nem is próbálnak meg illően felöltözni egy temetésre. A laza pólók, nagy nyomott mintával vagy anélkül, egyszerűen nem illenek oda. De a kiegészítőkre is érdemes odafigyelni. Lehet, hogy gyönyörű, hatalmas ékszereink vannak, de egy temetés tényleg nem a megfelelő hely arra, hogy ezeket megmutassuk. Egy temetésen diszkrétnek kell lenni. Bátran felvehetünk egy szép gyöngy nyakláncot vagy valamilyen kisebb kiegészítőt, de soha ne legyünk feltűnőek.”

Laza, hétköznapi ruhákban színházba

„Imádok operába és színházba járni, de néha kicsit elszomorodom, amikor meglátom, az emberek mit viselnek az ilyen eseményeken. A legtöbb operában és színházban hivatalosan nincs igazán szigorú öltözködési szabályzat. Az emberek azonban manapság mintha kicsit túlságosan is elengednék magukat, amikor színházba mennek. Egyáltalán nem érdekli őket, mit viselnek. Engem ez tényleg nagyon elszomorít, hiszen az operába és a színházba járás régen egyfajta különleges esemény volt, ahova az emberek kicsípték magukat. Véleményem szerint a tornacipő, a rövidnadrág és a melegítőnadrág sem számít megfelelő színházi öltözéknek. Bár semmi nem tiltja ezek viselését, jó lenne, ha az emberek kicsit megpróbálnának kitenni magukért.”

Edzőcipőben étterembe

„Kétféle étterem létezik – na jó, valójában háromféle, de a gyorséttermekről most nem szeretnék beszélni. Szóval vannak az alkalmi éttermek, és az előkelőbb, felső kategóriás helyek. De bármelyikről is legyen szó, a tornacipő és melegítőnadrág kombó egyikbe sem való. Nem kell puccos ruhákra gondolni, de egy férfi, ha este elmegy vacsorázni, legalább egy inget vegyen fel, a sima póló vagy pulcsi helyett. A nőknek sem kell tűsarkút húzni, de egy szebb esti cipőt vagy egy kisebb sarkú magas sarkút nyugodtan felhúzhatnának, egy csinos ruha, szoknya vagy szépen szabott nadrág mellé. Nem kell úgy felöltözni, mintha egy divatbemutatóra mennénk. De próbáljuk meg egy kicsit megerőltetni magunka. Ha már étterembe megyünk, ne úgy nézzünk ki, mintha otthon a kanapénkon ennék a házhoz rendelt pizzát” – magyarázza Anna Bey a videójában.

Forrás: Daily Mail Fotó: Getty Images

Olvass tovább!