Ez a blézer szállta meg Párizs utcáit

2024. október 02.
A jól ismert sikkes blézer a párizsi street style uralkodó eleme, amit mindenki saját ízlése szerint kombinál ruhatára többi darabjával. Elhoztunk néhány mesés és izgalmas darabot!
Fiatal nők tweed blézerben vonulnak

A tweed a tradicionális skót, ír, walesi és angol ruházat alapja, mivel alapanyaga strapabíró, ellenáll a zord éghajlatnak. Hagyományosan az elit viselete volt, a tweedet a laza, szabadtéri elfoglaltságok (pl. lövészet, golf, autózás) során viselték.

Gabrielle „Coco” Chanel 1925-ben tervezte meg a divat történetében legendássá vált tweedkabátját. A tervezőzseni először Skóciában fedezte fel a robusztus szövetet Hugh Grosvenorral, Westminster hercegével folytatott évtizedes szerelmi kapcsolatának köszönhetően. A blézer azóta számos textúrával, mintával és színben született újjá, és a francia gardrób örök alapdarabja lett.

A tweed, ami az ősz beköszöntével újra és újra előkerül, hogy aztán a legizgalmasabb összeállítások főszereplőjeként jöjjön szembe az utcán. Idén nincs ez másképp, és természetesen a párizsi divathétről sem hiányozhatott a tweed, a street style bemutatókon a legkülönfélébb megoldásokkal tekerte el a fejeket. Mutatjuk a legszebb tweedblézereket!

Kattints a képre és nézd meg a galériát!

Fiatal nő tweed blézerben vonul
10 fotó megtekintése

Tweedblézerek a kínálatban

Sister Jane tweed blézer
Balmain tweed blézer
SELF PORTRAIT tweed blézer
Alessandra Rich tweed blézer
Sandro tweed blézer
Mango tweed blézer
Wolf & Badger tweed blézer
Reserved tweed blézer
Balmain tweed blézer

Forrás: Marie Claire Spanyolország Fotók: Getty Images