Ipari dizájn a kertben is!

2013. szeptember 10.
A 60-as, 70-es évek presszóiból és strandjairól kiselejtezett asztalok, székek, ládák – kiegészítők, amelyek garantáltan egyénivé varázsolják a kertünket, balkonunkat.

Az egyre népszerűbb ipari lakberendezési stílust ma már nem csak tágas loftokban, régi gyárakból átalakított irodákban alkalmazzák. A durva, mégis szerethető indusztriális darabok helyet kapnak a kertben és a balkonon is. A karakteres berendezések kültéri, nyári-őszi használatához ad ötleteket az indusztriál-dizájn hazai képviselője, az artKRAFT. Retró presszóasztalok, keményfából és öntöttvasból készült kerti székek, színes szódásüvegek, bor- vagy virágtartóként használható ládák, kerekes asztalok, amelyek lehetnek akár zsúrkocsik is.

„Ezek a tárgyak kopottságukban is megőrizték egyedi stílusukat, miközben évtizedek után is épek maradtak – mondja Baracsi Katalin lakberendező, az cég alapítója. Felületi kopottságuk az egyetlen, melyen az évek tetten érhetők, ám a patinás jelleg mögött történetek vannak – éppen ezek a tulajdonságok azok, amelyek a loft stílus rajongóit leveszik a lábukról.” A kecses vonalú presszóasztalokat és az erőteljes, keményfából és öntöttvasból készült kerti székeket 60-as, 70-es évek presszóiból, strandjairól selejtezték ki. Jól bírják az időjárást. Múltat idéző, egyedi darabok.