Kéksajt-szőlő saláta
(4 személyre)
Hozzávalók:
15 deka bébispenót
10 deka kéksajt
10 deka dió
1 teáskanál vaj
3 evőkanál cukor
1 fürt kék szőlő
Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, és alacsony lángon hagyjuk azt is elolvadni. Szórjuk bele a diót, keverjük el a karamellbe, majd szedjük olajjal vékonyan megkent alufóliára, és hagyjuk kihűlni. Utána tördeljük össze. Habverővel vagy mixerrel dolgozzuk el a balzsamecetet és az olajat, és egy nagy tálban forgassuk át vele a megmosott és megszárított bébispenótot. Szemezzük le a szőlőt, a megmosott szemeket hosszában vágjuk félbe. Morzsoljuk a bébispenótra a kéksajtot, végül szórjuk meg a szőlőszemekkel és a karamellás dióval.
És ez csak egy remek fogás Ízbolygó a Marie Claire-nek készített őszi menüjéből. A magazin októberi számában további, szilvából, áfonyából és szőlőből készült finomságok receptjét olvashatod!