Elindult a Design Hét Budapest

2013. szeptember 27.
Kiállításokon, programokon kaphatunk színes látleletet a kortárs dizájn irányairól, folyamatairól a következő napokban. A hét díszvendége a dizájn fellegvára, Olaszország.

A Design Hét Budapest eseményei szeptember 27. és október 6. között zajlanak. Idén a fesztivál a kortárs dizájn határátlépéseivel foglalkozik, azokkal a közös halmazokkal, melyeket a dizájn alkot az építészettel, a képzőművészettel, a kézművességgel vagy épp a digitális technológiákkal. A kortárs dizájnt egyszerre jellemzi a high tech és a low tech, az egyedi és a demokratikus jelleg, a magas műszaki tartalom és az esetlegesség, a Design Hét a folyamatokat, az irányokat igyekszik megmutatni.

Idén a világ egyik dizájnnagyhatalma, Olaszország lesz a díszvendég. Ma már történelem, hogy a 20. század derekán formatervezők és gyártók együttműködésének eredményeként hogyan vált egy életstílus jelképévé az olasz dizájn, és az is közismert, hogy az olasz formatervezés a mai napig olyan példamutató iparág, amelyben harmonikusan simul össze művészet, kézművesség és sorozatgyártás, humor és funkció, stílus és kreatív szaktudás.

A világ egyik legfontosabb dizájnmúzeuma, a milánói Triennale mutatja be most gyűjteménye klasszikusait, olyan tárgyakat, melyek többsége még soha nem volt látható Magyarországon.

A Design Hét Budapest eseményei és programjaiból idén is nehéz választani: a kiállítások, a nyitott stúdiók, a vásárlási akciók, a workshopok, a dizájn túrák vagy a gasztroprogramok szinte egymást érik, emellett átadják a hazai dizájn szakma legrangosabb díjait (Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj).

További információt a Design Hétről itt találtok!

A Marie Claire két kedvence:

Az Illy új csészéi, amelyek valóságos vizuális bombák: stilizált metropoliszokat idéző mintáit az erősödő urbanizáció ihlette. A kínai Liu Wei tervezte kollekció a Mobili Maniában mutatkozik be.

A budapesti tervezőpáros, Farkas Anna és Batisz Miklós lámpacsaládja, a Starry Light by Anagraphic pedig a V.A.M Design Centerben látható szeptember 26. és 30. között. A lámpa a helyi megvilágítás mellet a félgömb alakú bura furatain át az éjszakai égbolt csillagképeit vetíti a mennyezetre és a falakra.