Tánc ebédre

2013. szeptember 27.
Munkaidőben is lehet bulizni, legalábbis a világszerte terjedő Lunch Beat mozgalom erre bíztat. Egy kis tánc az ebédszünetben állítólag serkenti a munkakedvet.

Változóban van a munkahelyi ebédszünetek stílusa. Bár senki sincs oda érte, a legtöbb menzán, munkahelyi konyhában az ebéd mellett az irodai pletykák, a kollégákról vagy kollégáktól szerzett legfrissebb információk vannak terítéken. A Svédországból indult, és ma már számos európai városban aktívan működő Lunch Beat mozgalom épp ezen változtat: kikapcsolódássá varázsolja a déli pauzát. A Lunch Beat szervezői által megadott étteremben vagy bárban, szigorúan egyórás időtartamban az egyszerű ebéd mellé dj húzza a talpalávalót, és a szabályok szerint táncolni valóban kötelező. Az ebédeken tilos az alkohol, és amásik fő szabály, hogy a rövid, de önfeledt buli közben nem szabad a munkáról beszélni.

A mozgalom három évvel ezelőtt, Stockholmban indult, Molly Range csak úgy unalmában kezdett egyszer táncolni a kollégáival elköltött ebéd után. Egyre több embernek tetszett meg az ötlet, amely nevet is kapott, és persze a közösségi oldalak is beindultak. Ma már Bogotatól New Yorkig, Prágától Párizsig sokan táncolnak ebédszünetben.Molly elismerést is kapott hazájában. Az így eltöltött óra után állítólag a munkához és a tanuláshoz is nagyobb kedve van mindenkinek. A Facebook szerint magyar rajongók is vannak, igaz, a Lunch Beat Budapest oldal elég bátortalannak tűnik, de legalább talán elindult valami.