Felfedeztük a magyar startup világot San Franciscóban!

2013. október 21.
Új sorozat indul mától a Marie Claire oldalán, amelyben utazó tudósítónk, Szakonyi Noémi Veronika mutatja be nektek női szemmel a magyar startup világ San Franciscó-i irodáit. Fogadjátok szeretettel az egy hétig naponta jelentkező posztjait!

Bemutatkozás

Szakonyi Noémi Veronika vagyok, a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező szakos hallgatója. Olyan hatalmas szerencsém van, hogy a Bridge Budapest ösztöndíjának segítségével mint a Marie Claire utazó tudósítója kalauzolhatlak el titeket San Franciscóba, a magyar startup világ (Ustream, Prezi) irodáiba.

A Bridge Budapest nonprofit egyesületet a három legsikeresebb magyar startup, a Prezi, a Ustream és a LogMeIn alapították, hogy a fiatalokat a saját példájukkal is arra ösztönözzék, merjenek nagyot álmodni, továbbá hogy bizonyítsák: kitartó munkával és egy kis szerencsével igenis lehetséges globális sikert elérni Magyarországról indulva. Első lépésként ösztöndíjat hoztak létre a magyar fiatalok számára, amelynek keretében a budapesti, a bostoni és a San Franciscó-i irodáikban fogadják őket, hogy tapasztalatot, inspirációt szerezhessenek, illetve hogy kipróbálhassák magukat a Szilícium-völgyben.

A Bridge Budapest különleges programot hirdetett újságírók számára is, hogy általuk mindenki bepillantást nyerhessen az alapító cégek belső működésébe és a Szilícium-völgy zárt világába.

A Prezi új irodájában

Nagy lehetőségnek tartom, hogy elutazhattam San Franciscóba, hiszen rettentően szeretek világot látni, utazni, mindig új és érdekes emberekkel találkozni, beszélgetni. Évekig éltem Kínában, ennek köszönhetően beutaztam Ázsia nagy részét, de az Egyesült Államok egy teljesen új, izgalmas terület számomra, főleg ami az internetes startupokat illeti. Otthon még csak néhány ilyen típusú cég van, San Francisco viszont a bölcsője ennek a „mozgalomnak”. Itt-tartózkodásom során megpróbálok minél több időt az irodákban tölteni, átlátni és megérteni a cégek sajátos filozófiáját, hogy minél pontosabb képet nyújtsak a startupok távoli világáról.

Rövid blogbejegyzéseimben és videóimban tudósítok többek között az itt dolgozó sikeres nőkről, az inspiráló munkakörülményekről, a dress code-ról és még sok minden másról…

A Horseshoe Bendnél