Életmentő műszereket kapott a Tűzoltó utcai Gyermekklinika

2013. november 08.
Átadásra kerültek a daganatos gyermekek gyógyítását célzó korszerű életmentő műszerek, amelyek beszerzését a Béres Alapítvány tavaszi jótékonysági koncertjének bevétele tette lehetővé. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Béres Alapítvány a koncert teljes bevételét ajánlotta fel a Tűzoltó utcai Gyermekklinika intenzív osztályának fejlesztésére.

A Béres Alapítvány az idén kilencedik alkalommal rendezte meg jótékonysági estjét, melynek teljes bevételét a Tűzoltó utcai Gyermekklinika új intenzív osztályának korszerű felszerelésére fordították. Az évente 250-300 új daganatos kisgyermek több mint 50%-át kezelik ezen a klinikán.


Az életmentő műszer

A súlyos állapotban lévő gyermekek ellátása a nemrégen felújított és kibővített intenzív osztályon történik. A Béres jótékonysági estjén összegyűjtött pénzt az intenzív osztályról mindeddig hiányzó életmentő műszerek, többek között defibrillátor és újraélesztő készülék, infúziós pumpa megvásárlására fordították.

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke elmondta: „Segíteni a másik emberen, a rászorultakon – ez a 20 éves Béres Alapítvány küldetése. Alapítványunk több mint tíz éve indította útjára a Béres a daganatos betegekért programját, melynek keretében az idén kilencedik alkalommal rendeztük meg jótékonysági estünket. Nagyon jó érzés, hogy ez alkalommal is hozzá tudtunk járulni a gyermekek gyógyulásához, és az is, hogy felhívásunkra most is sokan álltak mellénk, s megtapasztalhattuk, nem vagyunk egyedül, sokakban él még a az önzetlen segítőszándék.” Az Tűzoltó utcai Gyermekklinika nevében dr. Szabó András professzor, a klinika igazgatója mondott köszönetet.

Béres Klára és Professzor Dr. Szabó András

A Béres Alapítvány 2002-ben hirdette meg a Béres a daganatos betegekért programját, melynek elsődleges feladata a daganatos betegségben szenvedő embertársaink támogatása lett. Ennek keretén belül szervezi meg évről-évre jótékonysági koncertjeit. Az idén megrendezésre kerülő jótékonysági koncert teljes bevételével a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát támogatták. A befolyt összeget a klinika új intenzív osztályának korszerű felszerelésére, az osztályról még hiányzó defibrillátor és újraélesztő készülék megvásárlására fordították.