Fridge, vagyis télen is lehet fesztivál

2013. november 08.
A régió legnagyobb havas rendezvényét rendezik meg a Budapesti Vásárközpontban. A Fridge idén a korábbinál is látványosabb, itthon még nem látott sportbemutatókkal és neves világsztárokkal tarkított zenei programokkal, a Hó-Show pedig téli sportfelszerelésekkel és utazási ajánlatokkal várja a nagyérdeműt november 21-24 között.

A 2012-es kényszerű, „erőgyűjtő” szünet után idén ismét megnyitja kapuit Európa egyik legnagyobb havas-jeges fesztiválja, a Fridge. Az itthon már jól ismert és nagy rajongótáborral bíró rendezvény mögé Európa a Sziget Szervezőiroda is beállt, s ez idén már jelentős változásteredményez a fesztivál életében.

Komoly változás a Fridge történetében az is, hogy nemcsak Budapesten, a Hungexpo területén gyűlhetnek össze az extrém hó-sport rajongói, hanem (szinte) egy időben a hazai rendezvénnyel, Bécsben is bemutatkozik az esemény, szintén a Sziget szervezésében.

Újratöltve tehát, egyedülálló show-val, Magyarországon először látható látványos trükkökkel robog tovább a Fridge sport kínálata. Átalakulás lényege, hogy az idén a szervezők a motorsportok kedvelőit is bevonják a főváros egyik legnagyobb téli rendezvényébe. Így a levegőben szálló akrobatika mellé már hang is társul, a ski-doo-k, más néven motoros szánok közreműködésével. Olyan hószánok érkeznek a versenyzőkkel Magyarországra a tengerentúlról és Európa északi részéről, melyeket speciálisan erre az akciósportra tervezték illetve alakították át. A verseny és egyben bemutató várhatóan nem mindennapi elemeket tartalmaz majd, hiszen az X-Gamesről jól ismert versenyzők mérik majd össze tudásukat és bátorságukat hazánkban a leginkább freestyle motorcrosshoz hasonlító rendezvényen.

Elugró rámpa és hatalmas hóhegy épül eszközül a hószán ridereknek, hogy több méter magasban óriás supermanekkel, szaltókkal kápráztassák el a rendezvényre látogatókat. Az ugrások akár a 30 métert is meghaladják és minden ridernek 1 perce lesz arra, hogy bemutassa a legjobb ugrásaiból álló körét. Mindezek után este a “szokásos” hangulatú Fridge partyk zárják majd a versenyt.

Két rendezvény egy időben

A Hó-Show kiállítás 21 alkalommal nyitotta már meg a téli síszezont. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhettek az ismert márkák új termékeivel, a család minden tagjának megvásárolhatták a téli sportokhoz szükséges felszereléseket és kiegészítőket, tájékozódhattak az utazási, téli kikapcsolódási ajánlatok közt. Idén sem lesz ez másként! A kiállítók és egyes programok a D pavilonban várják a nagyérdeműt.

A Hó-Show kiállításon megjelenik több sportszergyártó márka, mint például a Fundango, a HEAD, a LEKI vagy a BOLLÉ valamint osztrák és magyar kedvezményes utazási ajánlatok. A Magyar Síakadémia és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány mentési- és oktató bemutatókat tart majd, valamint a látogatók kipróbálhatják a shredder-eket (hernyósnowboard), snowsegway-eket. 100 éves a magyar sísport, aminek jegyében szintén számos programot szerveznek a Magyar Sí Szövetség közreműködésével.