Sziasztok!
Idén a nemsüti konyhájából komplett karácsonyi menü rendelhető majd, ezen a hétvégén pedig éppen a fő fogást teszteltük. Erre a töltött padlizsánra esett a válsztás, amit a Nemsüti família anyukája, Anna készített, és amit így, tűzálló tálban adunk majd, és készre kell majd cask sütni. Azért érdemes otthon is megpróbálnotok, mert isteni finom!
Íme a recept:
A zöldséges kuszkusszal töltött padlizsán aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók:
5 feszes, hosszúkás padlizsán
1 csésze kuszkusz
20 szem olajbogyó
2 púpos evőkanál kapribogyó
10-12 szem koktélparadicsom
1 cukkini
1 kaliforniai paprika
2 kis sárgarépa
10 dkg aszalt gyümölcs
friss bazsalikom és oregánó
olívaolaj
sütőzacskó
Elkészítés:
Négy padlizsánt hosszában félbevágunk, kivájjuk a belsejét, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval és ezt követően 180 fokos sütőbe tesszük.
A töltelékhez a kuszkuszt 1-2 csésze olajos vízzel leforrázzuk, lefedjük, majd félretesszük. Az ötödik padlizsánt, a kivájt padlizsán, a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a répát olívaolajjal, sóval, borssal sütőzacskóba kötve a padlizsánokhoz költöztetjük.
Az olajbogyót, kapribogyót, a mozzarellát, az aszalt gyümölcsöket, a bazsalikomot és az oregánót felaprítjuk, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk. Eközben a padlizsánt és a zöldségeket puhára pirítjuk. A kuszkuszt villával szétmorzsoljuk, és az összes többi hozzávalót belekeverjük. Az elkészült keverékkel megtöltjük a padlizsánokat és körülbelül 20 percre előmelegített sütőbe tesszük.