Karl Lagerfeld luxuslakosztályokat tervez

2014. január 16. |

A Chanel kreatív igazgatója áthelyezi a fókuszt a divat világáról a belsőépítészetre. Lagerfeld különös felkérésnek tesz eleget: Párizs egyik legpatinásabb szállodájának luxuslakosztályait gondolja újra.

“Senki nem érti meg jobban Párizst és a Hotel de Crillon szellemiségét nála.” – árulta el Radha Arora, a neves Rosewood szállodalánc vezetője arra a kérdésre felelve, hogy miért éppen Lagerfeldet bízták meg a 18. századi palotából lett hotel két csúcsminőségű lakosztályának berendezésével.

A német származású divattervezőnek nem ez az első belsőépítészeti megbízása: tavaly a monte-carlói Hotel Métropole medencéjét és éttermét tervezte meg, előtte pedig a Magnum felkérésére csokoládéból varázsolt lakosztályt, benne múzsája, Baptiste Giabiconi életnagyságú csokimásával. Ugyancsak Lagerfeld nevéhez fűződik a szingapúri luxusszálloda, a Sofitel So új logójának kialakítása.

Lagerfeld kedvenc párizsi szállodája, a Concorde téren magasodó, nagy történelmi múltú Hotel de Crillon tavaly márciusban zárt be, hogy 2015-ben régi pompájában ragyogva nyisson újra.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet