Karl Lagerfeld luxuslakosztályokat tervez

2014. január 16.
A Chanel kreatív igazgatója áthelyezi a fókuszt a divat világáról a belsőépítészetre. Lagerfeld különös felkérésnek tesz eleget: Párizs egyik legpatinásabb szállodájának luxuslakosztályait gondolja újra.

„Senki nem érti meg jobban Párizst és a Hotel de Crillon szellemiségét nála.” – árulta el Radha Arora, a neves Rosewood szállodalánc vezetője arra a kérdésre felelve, hogy miért éppen Lagerfeldet bízták meg a 18. századi palotából lett hotel két csúcsminőségű lakosztályának berendezésével.

A német származású divattervezőnek nem ez az első belsőépítészeti megbízása: tavaly a monte-carlói Hotel Métropole medencéjét és éttermét tervezte meg, előtte pedig a Magnum felkérésére csokoládéból varázsolt lakosztályt, benne múzsája, Baptiste Giabiconi életnagyságú csokimásával. Ugyancsak Lagerfeld nevéhez fűződik a szingapúri luxusszálloda, a Sofitel So új logójának kialakítása.

Lagerfeld kedvenc párizsi szállodája, a Concorde téren magasodó, nagy történelmi múltú Hotel de Crillon tavaly márciusban zárt be, hogy 2015-ben régi pompájában ragyogva nyisson újra.