A legcukibb dizájnermedvék

Bár imádjuk a kissé korszerűtlen tévémacit is, a februári népi hagyomány kapcsán most inkább néhány elegánsabb, dizájnerdarabot gyűjtöttünk össze nektek. Több neves divatház kollekciójában is találunk egyedi darabokat, méghozzá legtöbb esetben a márka logójával.

A jól sikerült medvemodellekért kattints a képre!

A népi hagyomány szerint a medvék február 2-án bújnak elő a barlangjukból. Ha ezen a napon jó idő van és a medve meglátja az árnyékát, akkor megijed tőle  és visszabújik a barlangba. Ez azt jelenti a néphit szerint, hogy akkor hosszú tél várható.  Ha azonban nem látszik az árnyéka, hamarosan jön a jó idő.  Még ha nem is mindig jön be ez a jóslat, a népi hagyományt tiszteletben tartva úgy éreztük,  februári kötelességünk körülnézni a mesés kínálatban.

2011-ben indult el egy kezdeményezés, ahol divattervezőknek írtak ki pályázatot, hogy tervezzenek egyedi mackókat, melyek bevételeit jótékony célra ajánlják fel. A Pudsey Collection annyira jól sikerült, hogy a rendkívül kreatív tervezők az azt követő években is elkészítették csodaszép mackó kollekciójukat. Mi néhány kedvencünket gyűjtöttük egy galériába!