A legcukibb dizájnermedvék

Bár imádjuk a kissé korszerűtlen tévémacit is, a februári népi hagyomány kapcsán most inkább néhány elegánsabb, dizájnerdarabot gyűjtöttünk össze nektek. Több neves divatház kollekciójában is találunk egyedi darabokat, méghozzá legtöbb esetben a márka logójával.

A jól sikerült medvemodellekért kattints a képre!

A népi hagyomány szerint a medvék február 2-án bújnak elő a barlangjukból. Ha ezen a napon jó idő van és a medve meglátja az árnyékát, akkor megijed tőle  és visszabújik a barlangba. Ez azt jelenti a néphit szerint, hogy akkor hosszú tél várható.  Ha azonban nem látszik az árnyéka, hamarosan jön a jó idő.  Még ha nem is mindig jön be ez a jóslat, a népi hagyományt tiszteletben tartva úgy éreztük,  februári kötelességünk körülnézni a mesés kínálatban.

2011-ben indult el egy kezdeményezés, ahol divattervezőknek írtak ki pályázatot, hogy tervezzenek egyedi mackókat, melyek bevételeit jótékony célra ajánlják fel. A Pudsey Collection annyira jól sikerült, hogy a rendkívül kreatív tervezők az azt követő években is elkészítették csodaszép mackó kollekciójukat. Mi néhány kedvencünket gyűjtöttük egy galériába!

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet