2014 az egzotikus ízek éve

2014. február 14.
Sushi, burrito, chicken massala és pad thai – aki még nem hallott volna ezekről az ételekről, idén bizonyosan fog. A klasszikus olasz konyha után idén újítunk!


Chicken massala – Profimédia – Red Dot

Legalábbis ez derül ki a 33 országban jelenlévő Foodpanda ételrendelő cég legfrissebb kutatásából. Az eddig oly népszerű pizzát, hamburgert és rántott húst a japán, a thai, az indiai és a mexikói konyha remekei fogják leváltani. Ideje felkészíteni az ízlelőbimbóinkat, mert jönnek a csípősebbnél csípősebb, pikáns ízek! Tacos, burritos, quesadilla – hogy csak párat említsünk az idén legnépszerűbbnek ígérkező közép-amerikai eredetű ételkavalkádból.

Mindemellett tovább nő az egészséges életmód népszerűsége is, így sorra terjednek a saláta- és szendvicsbárok, de a speciális táplálkozási igényeket kielégítő éttermek is egyre inkább terjednek. Így ma már könnyűszerrel találhatunk glutén- vagy laktózmentes, vegán, illetve paleo ételeket kínáló konyhákat is, akár az utcán, akár online keresgélünk.

A jó hír mindazoknak, akik állandó rohanásban vannak, hogy számos helyen már akár okostelefonunkon keresztül is leadhatjuk a rendelést, sőt kategóriákra, címszavakra is kereshetünk.