Itt a világ legdrágább cipője

2014. február 21.
A belga A.F. Vandevorst divatcég megtervezte a világ legdrágább lábbelijét. Ennek a pár, gyémántokkal kirakott magas talpú csizmának becsült értéke körülbelül 2,4 millió euróra, azaz 720 millió forintra rúg!


A belga házaspár, An Vandevorst és Filip Arickx alapította A.F.Vandervorst divatmárka a Diarough nevű gyémántkereskedéssel karöltve alkotta meg ezt a pár, tetőtől-talpig gyémántba mártott csizmát. Elkészítéséhez 4873 gramm aranyat, és közel 40 ezer gyémántot használtak fel, melyek közt pezsgő színű, szürke és nagyon ritkának számító vöröses-rózsaszín kövek is találhatóak. A gyémántok kiválogatásától az utolsó kő elhelyezéséig összesen 30 ezer órát dolgoztak rajta a lelkes készítők. A csizma a Belgian Spirit program keretei közt a hongkongi Business of Design hét alkalmából készült, ahol úgy mutatták be, mint a világ legdrágább cipőjét.

Azonban, ha valaki szemet vetett volna erre a csillogó luxuslábbelire, sajnos el kell keserítenünk: a csizma kiállítási tárgy, jelenleg az antwerpeni MAS Múzeum gyűjteményében tekinthető meg.

Az 1998 óta fennálló A.F. Vandevorst 2003 óta tervez cipőket, kontrasztos anyag, textúra- és színhasználatukról ismertek. Ha ezt a gyémántcsizmát nem is, a divatcég más, kevésbé extravagáns cipőit bárki megvásárolhatja, 70 ezer és 35 ezer forint közötti árakon.