Barátság 3D-ben

2014. március 06.
„Majd beszélünk!” – a leggyakoribb mondatok egyike mostanság barátok közt. Aztán soha nem beszélünk. Vagy megbeszéljük, hogy majd beszélünk. De hol vannak a régi, igazi barátságok?


Profimédia – Red Dot

Úgy tűnik, rohanó világunkban egyre kevesebb szabadidőnk marad az igazán fontos dolgokra – például a barátainkra. Megdöbbentő, de Magyarországon a felnőttek kétharmadának egyáltalán nincs barátja, vagy alig pár akad.
Ebben vélhetően az is közrejátszik, hogy egyre többet dolgozunk, egyre elfoglaltabbak vagyunk, ráadásul egyre több fronton próbáljuk a maximumot nyújtani. Közben azt hisszük, hogy a folyamatos online kapcsolat pótolhatja a személyes találkozókat. Egyre több a virtuális barátunk, miközben a valóságban egyre kevesebbszer találkozunk.

Pedig a közeli barátokkal töltött idő elengedhetetlen az érzelmi, lelki és fizikai egészségünkhöz. Akinek vannak barátai, tovább él és a közérzete is jobb. Ráadásul a közeli barátok a személyiségfejlődésünkben is szerepet játszanak, hiszen a velük való beszélgetés segít rendezni a gondolatainkat és növeli a kreativitásunkat.

Hogyan ápoljuk baráti kapcsolatainkat rohanó világunkban? Íme 3 tipp a tartalmas, 3D-s barátságokért:

1.   Főzzünk együtt! Akár a heti rutin része, akár kísérletezés, egy finom fogás elkészítése kikapcsol és azonnali sikerélményt ad, a közös jó élmény pedig erősíti a barátságot. Plusz tipp: a Chefparade-ban számtalan bulis-főzős program közül választhattok.

2.    Önkénteskedjünk! Egyre több civil szervezet kínál változatos lehetőségeket a rászorulóknak való segítésre. Ha egyedül nem is vágnál bele, a barátoddal együtt könnyebb lesz. Plusz tipp: nézzétek meg az Ökumenikus Segélyszervezet honlapját.

3.    Szervezzünk kényeztető programokat is! A közös gardróbfrissítés nem csak örömteli program, de a próbafülkében jól jön egy megbízható kritikus is. Plusz tipp: Látogassatok el a biatorbágyi Premier Outletbe március 7-9. között, mivel a Vásárlási Maraton keretében akár 90%-os kedvezménnyel vásárolhattok, és az üzleteik ezen a hétvégén este 10:00 óráig várják a látógatókat.