Hetvenöt év működés után bezár az az olasz étterem, ahol feltalálták a tiramisùt. A kávés-krémes édesség ma már az olasz konyha egyik megkerülhetetlen, legendás desszertjévé lépett elő.
Az 1939-ben megnyílt, trevisói La Beccherie március végén húzza le a rolót, vezetői azt mondják, a válság miatt annyira megfogyatkoztak a vendégek, hogy nem éri meg tovább nyitva tartani a helyet.
Az olaszok szeretnék elérni, hogy az Európai Unió helyi különlegességként részesítse védelemben a hagyományos kávés sütit a sok-sok egyéb változattal szemben.
A Marie Claire azonban a trendeket is fáradhatatlanul figyeli. Március 13-án, csütörtökön megjelenő áprilisi számunkban egy új hullámos tiramisùrecepttel kedveskedünk olvasóinknak. Emellett gasztromellékletünkben ezer és egy csemegéről és kulináris érdekességről olvashattok.