Megvan az Év Étterme

2014. március 04.
Tegnap este díjazták a 10 legjobb magyar éttermet, kiderült ki a tavalyi év ifjú séftehetsége és mely étterem tudhatja magáénak a legprogresszívebb konyhát.

Kattints a képre a galériáért!

Március 3-án este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gáláján összegyűlt a magyar gasztronómiai élet legjava. A Sofitel Paris Budapest Éttermében több elismerés is gazdára talált. Az Év Étterme címet a patinás Gerbeaud házban működő Onyx érdemelte ki, nemzetközi hírnevét, elismertségét a Michelin-csillaga is jelzi. Konyháját Szulló Szabina és Széll Tamás séfpáros vezeti.

Az Onyx mellett a tíz legjobb magyarországi étterem között található még a székesfehérvári 67 étterem (egyetlen vidéki étteremként), az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto’s, a budapesti Nobu és a Zona étterem. Új belépő a legjobb tíz között a Salon. Ételeit Wolf András és Fekete Antónió séfek alkotják. A szárnyaló fantázia és a tűpontos kivitelezés jellemzi őket.

Az utóbbi évek gyakorlata alapján átadtak továbbá két különdíjat is. Az Év Legprogresszívebb Konyhája díjjal egy olyan konyhai csapat teljesítményét ismerik el, amely az elmúlt években a leglátványosabb fejlődést produkálta. Ezt a Salon étterem két séfje, Wolf András és Fekete Antónió valamint teljes konyhai csapatuk érdemelte ki azzal, hogy az utóbbi két évben Magyarország egyik legizgalmasabb kulináris műhelyét hozták létre.

A másik különdíj Az Év Ifjú Séftehetségének szólt. Harminc éves kor alatt csúcsminőségű konyhát vezetni nagy felelősség és kihívás, elismerésre érdemes teljesítmény. A Mák bisztró séfje, a mindösszesen csak 22 éves Mizsei János vette át a Nespresso Professional díját. A Mák érett ízlésű, egyedi utat járó konyhát visz, ami megfelel a nagy elődöknek is, de nem jön zavarba az újdonságoktól sem. Őt közelebbről is megismerhetitek a következő lapszámunkban!