Kora tavaszi lazacos előétel öt perc alatt

2014. március 23.
Gasztrobloggerünk, Ízbolygó egyik kedvence következik a kora tavaszi előételek közül. Azt füstölt lazacnak nagyon jól áll a narancs. A mák és a retek ropogóssága pedig izgalmassá teszi a lágy halhúst. És nem utolsó sorban az egész összeállítása nem több 5 percnél!

Hozzávalók:

30 dkg füstölt lazac
2 db retek
3 újhagyma
1 ek mák
2 narancs héja, 1 leve
2 tk vörösbor ecet
3 tk olívaolaj

fél tk frissen őrölt szecsuáni bors

Elkészítés:

Marinád: 2 narancs héja és az egyik levét összedolgozom a borecettel és az olívaolajjal. A szecsuáni borsot száraz serpenyőben megillatosítom, majd mozsárban megtöröm. A lazacot apró kockákra vágom, az újhagymákat vékony karikákra. A lazacot és a hagymát összekeverem a marináddal, megszórom a mákkal, só, szecsuáni bors.
Tálalás előtt a retket hajszálvékony szeletekre vágom és a lazachoz keverem. Pirítósra halmozom.