Antik divatrajzok, vadonatúj ékszerek

2014. április 15.
Egy Budapesten élő, neves brit dizájner kincsei tekinthetők és vásárolhatók meg egy apró budai cukrászdában.

A ’20-as években, Párizsban készült divatrajzokból nyílt kiállítás Budán. Mark Rimmell brit dizájner hosszú évek óta őrizgeti a színes és fekete-fehér rajzokat, és most először állítja ki őket. Évtizedek óta fáradhatatlanul gyűjtögeti a különleges (dísz)tárgyakat, és ékszertervezésbe is kezdett, a kiállításon egyedi darabjai is megcsodálhatók, és ha megtetszenek, a rajzokkal együtt megvásárolhatók.

Mark komoly filmek, videoklipek berendezője, látványtervezője volt, dolgozott a Halál a Níluson, a Szerelem a kolera idején vagy az Eragon című produkciókban, és olyan művészekkel, mint Kate Bush, Bryan Adams, Marlon Brando, Liz Taylor, Judi Dench vagy Ewan McGregor. Egy forgatás során beleszeretett a magyar fővárosba, nem habozott, menten lakást vásárolt, és közel tíz éve itt él.

A kiállítás május végéig látogatható a Marie Claire egyik kedvenc cukrászdájában. Az Asztalka tulajdonosa, Berke Márta magazinunk áprilisi számában szerepel, gasztromellékletünkben arról mesél, hogyan és miért váltott pályát és lett restaurátorból cukrászdatulajdonos. Aki, mint látjuk, izgalmas kiállításokat is szervez a boltjába…