Cukkinis palacsinta, a tökéletes napindító

2014. május 07.
Mai posztjában ízHUSZÁR friss, ízletes és egészséges alkotóelemekből összeállt recept segítségével bizonyítja, hogy van, ami még az amerikai palacsintánál is jobban áll a reggeleknek!

Ha azt mondom, hogy amerikai palacsinta, akkor egyből aranyló patakokban csordogáló juharszirupot és ropogósra sütött baconszalonnát vizionálunk magunk előtt, de minimum egy csoki öntetet a tetejére. Na, ez az, amit biztosan nem lennék képes kora reggel betolni!

Azonban nem tiltakoznék, ha ezt a cukkinis verziót raknák elém életem hátralevő részének minden egyes reggelén. Annyira jól áll a könnyű tésztának a zöldség, mintha eleve így tervezték volna. Ha valakinek nem barátja a cukkini, akkor szabadon helyettesítheti akár répával, főzőtökkel vagy sütőtökkel is.

Édes szirup helyett pedig natúr joghurttal önthetjük nyakon, amit érdemes kicsit izgalmasabbá tenni friss zöldfűszerekkel, mert remekül passzol hozzá a snidling, a koriander vagy a menta is.

Cukkinis palacsinta

Hozzávalók:

•   3 db kis méretű cukkini
•    250 g ricotta
•    5 ek liszt
•    3 tojás
•    1 tk sütőpor
•    1 evőkanál currypaszta
•    só
•    bors
•    1 doboz natúr joghurt
•    friss snidling

Elkészítés:

1.    A cukkiniket megmossuk, a végüket levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2.    A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a ricottával és a currypasztával.
3.    A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos-ricottás keverékhez, és csomómentesre keverjük.
4.    Hozzáadjuk a cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk.
5.    Kiolajozott serpenyőben 10 cm-es átmérőjű palacsintákat sütünk a tésztából.
6.    Az elkészült palacsintákat snidlinggel elkevert natúr joghurttal tálaljuk.

ízHUSZÁR