Ha azt mondom, hogy amerikai palacsinta, akkor egyből aranyló patakokban csordogáló juharszirupot és ropogósra sütött baconszalonnát vizionálunk magunk előtt, de minimum egy csoki öntetet a tetejére. Na, ez az, amit biztosan nem lennék képes kora reggel betolni!
Azonban nem tiltakoznék, ha ezt a cukkinis verziót raknák elém életem hátralevő részének minden egyes reggelén. Annyira jól áll a könnyű tésztának a zöldség, mintha eleve így tervezték volna. Ha valakinek nem barátja a cukkini, akkor szabadon helyettesítheti akár répával, főzőtökkel vagy sütőtökkel is.
Édes szirup helyett pedig natúr joghurttal önthetjük nyakon, amit érdemes kicsit izgalmasabbá tenni friss zöldfűszerekkel, mert remekül passzol hozzá a snidling, a koriander vagy a menta is.
Cukkinis palacsinta
Hozzávalók:
• 3 db kis méretű cukkini
• 250 g ricotta
• 5 ek liszt
• 3 tojás
• 1 tk sütőpor
• 1 evőkanál currypaszta
• só
• bors
• 1 doboz natúr joghurt
• friss snidling
Elkészítés:
1. A cukkiniket megmossuk, a végüket levágjuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a ricottával és a currypasztával.
3. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos-ricottás keverékhez, és csomómentesre keverjük.
4. Hozzáadjuk a cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk.
5. Kiolajozott serpenyőben 10 cm-es átmérőjű palacsintákat sütünk a tésztából.
6. Az elkészült palacsintákat snidlinggel elkevert natúr joghurttal tálaljuk.