A kedvenc tavaszi köretemmel készültem most nektek: spárga (lehet zöld vagy fehér), újkrumpli, citrom, petrezselyem. Sokszor magában eszem, de a rosékat is szereti, mindegy, hogy kacsamell, sertésszűz, vagy fröccs.
Köret:
1 ek olívaolaj
10 db közepes újkrumpli
fél kg spárga (zöld vagy fehér)
1 ek vaj
fél citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem
só
Elkészítés:
Az újkrumplikat folyó víz alatt megdörzsöljük, hogy a vékony külső héja leváljon róla. A spárgák alsó fás szárvégeit levágjuk, ha fehér meghámozzuk, ha zöld nem kell. 4 cm darabokra vágjuk. A burgonyákat nyolcadoljuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd 1 ek olívaolajat öntünk bele, majd hozzáadjuk a krumplit és nagy lángon, időnként megkeverve 5-7 percig sütjük, míg a burgonya szinte teljesen megpuhul és megpirul. Ekkor hozzáadjuk a spárgákat, ennek pár perc sütés elég is, addigra a krumpli is tökéletesen puha lesz. Citrom levével meglocsoljuk, átforgatjuk, petrezselyemmel gazdagon megszórjuk, megsózzuk. (Maldon, Fleur de sel)