Gyömbéres sárgarépa panna cotta citromos joghurttal

2014. május 17. |

Orkán és eső ide, vagy oda, ez a hét nekünk ragyogó. Ízbolygó szemgyönyörködtető e heti receptjénél semmi sem veszi fel jobban a kesztyűt a kevéssé szerethető időjárással szemben.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg sárgarépa
3 dl tej
2 dl tejszín
1 cm gyömbér tisztítva, reszelve
3 zselatinlap

3 dl natúr joghurt
fél citrom leve
szezámmag
fél bio citrom héja

Elkészítés:

A sárgarépát a reszelt gyömbéres tejben puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Sózzuk. A zselinlapokat egymás után 3 dl hideg vízben feloldjuk. A tejszínt a sárgarépás krémhez adjuk. A zselatinlapokat, ha felpuhultak, kinyomkodjuk és óvatosan melegítve lábasban feloldjuk. Hozzá keverünk 2 evőkanál répás krémet, majd az egészhez hozzáadjuk a zselatint. Poharakba adagoljuk és kihűtjük. Tálalás előtt a joghurtot a citrom levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a poharakra adagoljuk. Szezámmaggal megszórjuk és így kínáljuk.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért autistic art

Gryllus Dorka és Lengyel Tamás kiáll az autistákért