Jönnek a feromonnal átitatott névjegykártyák

2014. június 02.
Bizarr ötlettel állt elő a legendás férfi szépségápolási márka, az Axe. Izzadtsággal átitatott névjegykártyákat dobnak piacra, annak reményében, hogy a természetes feromonok áldásos hatása nem marad majd el.


A nem mindennapi ötlet szülőatyjai arra a feltevésre alapoznak, hogy a férfiak testnedveiben található feromonok hatásra az izzadtsággal átitatott kártya tulajdonosa ellenállhatatlanul vonzó lesz a nő számára, akinek átadja azt. A kártyán egy apró körben lehet feltűntetni, hogy kinek az „illatesszenciáját” hordozza a névjegy, mellette pedig vicces felirat figyelmeztet a kártya veszélyesen csábító voltára.

Bár az emberi test feromonjai nem olyan intenzív hatásúak, Sub Nijjar, a fejlesztő cég munkatársa hisz a placebo-hatásban is: „Ha tudod, hogy feromonokkal átitatott névjegykártyát adsz, vagy éppen kapsz, már attól is megszülethet a vonzalom csírája benned.”

A kártyákat az Union, egy torontói reklámügynökség fejlesztette ki. Előállításukhoz a férfiakat arra kérik, hogy szabadtéri biciklizés közben viseljenek egy fejpántot, amiből kinyerhetik a szükséges testnedvet, majd azt desztillálják és egy kis cseppentővel a kártyákra adagolják. Ez némiképp megnyugtató, hiszen a homloknál rosszabb helyekről is jöhetne az az izzadtság, ennek ellenére mi még mindig nem vagyunk meggyőzve arról, hogy szívesen fogadnánk el ilyen névjegyet valakitől…