Hétvégére: fúziós gasztrofesztivál a rakparton

2014. június 07. |

A gasztrofesztiválok szerelmeseinek nagy örömére egymásra talált a Street Food Show és a kézműves sörök fesztiválja, a Főzdefeszt. Június 7-9-én a város legjobb street foodjaival találkozhattok a Műegyetem rakparton, és a finom falatok mellé sörkülönlegességeket is kóstolhattok.

Egymásra talált Budapest két meghatározó fesztiválja: a Street Food Show és a Főzdefeszt. A Főzdefeszt a maga 30 kézműves sörfőzdéjével és több, mint 90 fajta sörével nem tudott elég energiát fordítani a minőségi fesztiválétkeztetésre. A Street Food Show pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát a Hold utcai csarnokban, nem csak azért, mert kinőtték a helyszínt, de azért is, mert a rendezők úgy gondolták, hogy a street foodnak az utcán a helye.

Az idei fúziós fesztiválra a Street Food Show amellett, hogy ismét kihozza a legjobb utcai árusokat, egy „best of” válogatással is készül, meghívja az eddig mustrák legnépszerűbb szereplőit. Ott lesz ismét az első Street Food Show és a rendezvény történetének legkedveltebb árusa: a Wang. Az egzotikus vonalat viszi még a város egyik legjobb pho-zője, a Funky Pho csapata. Gurung Nepálból többek mellett elhozza a város legjobb naanját. Szintén a szabad ég adta lehetőséggel él a Padron, akik a kiapadhatatlan baszkföldi kulináris forrásból szemezgetnek. Érkezik a „Gianni-istálló” két gyöngyszeme, a Jacques Liszt és a Divin Porcello, és olyat mutatnak, amit eddig nem láthatott tőlük a nagyérdemű.

Idén lesznek “food truckok” is, természetesen ott lesz a Zing, melléjük parkol a Pasta Station, a lángoskirály Tésztafeszítő Kisiparos, a hot dogot átértelmező Kolbice, kocsiból is bemutatkozik a legjobb reggeliző helyként ismert budai Szendzso és kistesója, a Kolosy Ébresztő.

A Főzdefeszt idén is harminc standon kínál több mint százféle magyar kézműves sört, és egy kövér válogatást a nemzetközi élmezőnyből.

További információkért kattints ide!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!

Miért olvasd el ezt most hangosan? felolvasás

Miért olvasd el ezt most hangosan?