Hétvégére: fúziós gasztrofesztivál a rakparton

2014. június 07.
A gasztrofesztiválok szerelmeseinek nagy örömére egymásra talált a Street Food Show és a kézműves sörök fesztiválja, a Főzdefeszt. Június 7-9-én a város legjobb street foodjaival találkozhattok a Műegyetem rakparton, és a finom falatok mellé sörkülönlegességeket is kóstolhattok.

Egymásra talált Budapest két meghatározó fesztiválja: a Street Food Show és a Főzdefeszt. A Főzdefeszt a maga 30 kézműves sörfőzdéjével és több, mint 90 fajta sörével nem tudott elég energiát fordítani a minőségi fesztiválétkeztetésre. A Street Food Show pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát a Hold utcai csarnokban, nem csak azért, mert kinőtték a helyszínt, de azért is, mert a rendezők úgy gondolták, hogy a street foodnak az utcán a helye.

Az idei fúziós fesztiválra a Street Food Show amellett, hogy ismét kihozza a legjobb utcai árusokat, egy „best of” válogatással is készül, meghívja az eddig mustrák legnépszerűbb szereplőit. Ott lesz ismét az első Street Food Show és a rendezvény történetének legkedveltebb árusa: a Wang. Az egzotikus vonalat viszi még a város egyik legjobb pho-zője, a Funky Pho csapata. Gurung Nepálból többek mellett elhozza a város legjobb naanját. Szintén a szabad ég adta lehetőséggel él a Padron, akik a kiapadhatatlan baszkföldi kulináris forrásból szemezgetnek. Érkezik a „Gianni-istálló” két gyöngyszeme, a Jacques Liszt és a Divin Porcello, és olyat mutatnak, amit eddig nem láthatott tőlük a nagyérdemű.

Idén lesznek „food truckok” is, természetesen ott lesz a Zing, melléjük parkol a Pasta Station, a lángoskirály Tésztafeszítő Kisiparos, a hot dogot átértelmező Kolbice, kocsiból is bemutatkozik a legjobb reggeliző helyként ismert budai Szendzso és kistesója, a Kolosy Ébresztő.

A Főzdefeszt idén is harminc standon kínál több mint százféle magyar kézműves sört, és egy kövér válogatást a nemzetközi élmezőnyből.

További információkért kattints ide!