Karfiolos lecsó ajvárral

2014. június 20.
Itt a nyár, lehet lecsót végre főzni! A fajsúlyosabb kolbászos, szalonnás verzió helyett következik Ízbolygó teljesen vega, karfiolos és ajváros változata.

Hozzávalók:

1 fej hagyma
4 ek olaj
10 db lecsópaprika
8 karfiolrózsa
6 db paradicsom

frissen őrölt bors
5 ek ajvár (ez a paprikás zöldségpüré teltté varázsolja a lecsónkat. Elhagyható, de ha egyszer így kóstolod, többet nem hagynád ki belőle.)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjukk. Egy lábast előmelegítünk, majd belekanalazzuk az olajat, utána mehet bele a hagyma. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd 2 cm vékony csíkokra szeleteljük. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk őket és a héjukat lehúzzuk. Ezt követően felkockázzuk. Amint a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát és a karfiolt. Beleöntünk 1 dl vizet, enyhén sózzuk, lefedve pároljuk 10 percig, míg a paprika összeesik, a karfiol pedig megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot, borsozzuk, belekeverjük az ajvárt és készre főzzük 10 perc alatt.
Ehetünk hozzá jázmin rizst is.