Karfiolos lecsó ajvárral

2014. június 20. |

Itt a nyár, lehet lecsót végre főzni! A fajsúlyosabb kolbászos, szalonnás verzió helyett következik Ízbolygó teljesen vega, karfiolos és ajváros változata.

Hozzávalók:

1 fej hagyma
4 ek olaj
10 db lecsópaprika
8 karfiolrózsa
6 db paradicsom

frissen őrölt bors
5 ek ajvár (ez a paprikás zöldségpüré teltté varázsolja a lecsónkat. Elhagyható, de ha egyszer így kóstolod, többet nem hagynád ki belőle.)

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjukk. Egy lábast előmelegítünk, majd belekanalazzuk az olajat, utána mehet bele a hagyma. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd 2 cm vékony csíkokra szeleteljük. A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk őket és a héjukat lehúzzuk. Ezt követően felkockázzuk. Amint a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a paprikát és a karfiolt. Beleöntünk 1 dl vizet, enyhén sózzuk, lefedve pároljuk 10 percig, míg a paprika összeesik, a karfiol pedig megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot, borsozzuk, belekeverjük az ajvárt és készre főzzük 10 perc alatt.
Ehetünk hozzá jázmin rizst is.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen! csipkebogyó

Turbózzuk fel ősszel az immunrendszerünket természetesen!