5 tipp a stresszmentes nyaraláshoz

2014. július 25.
Az utazás tervezése, sőt, sokszor maga a nyaralás is annyi szervezéssel jár, hogy a sok stressz egészen el tudja rontani az élményt. Most adunk öt tippet, hogy idén ez ne történjen meg!

1. Válaszd a kisebb repteret!

Ha valamilyen nagyvárosba utazunk repülőgéppel, érdemesebb a kisebb, kevésbé ismert reptér mellett döntenünk. Már csak azért is, mert általában így olcsóbban megússzuk a repülőjegyet, de az sem elhanyagolható, hogy kevesebbet kell sorban állnunk a becsekkolásnál, vagy a csomagfeladásnál.

2. Nem biztos, hogy az all inclusive-val jobban jársz

Bár kecsegtető lehet, hogy egy füst alatt minden étkezést elintézünk, ha all inclusive nyaralásra fizetünk be, nem biztos, hogy ez tényleg megéri. Olcsóbban kijöhet, hogyha a hotelben csak megreggelizel, aztán a többiről már magad gondoskodsz, ráadásul így többféle étteremben, többféle fogást is kipróbálhatsz, és nem kell idegeskedned, ha a hotel konyháján mégsem főznek a szád íze szerint.

3. Bérelj autót!

Szabad mozgást biztosít, és akár a tartózkodási helyünktől távolabbra is kalandozhatunk, ha autót bérelünk a nyaralás során. Főleg azoknak ajánlott, akik nincsenek hozzászokva a tömegközlekedéshez, pláne egy forró nagyvárosban.

4. Vigyázz, hol és mennyit eszel!

Kellemetlen lehet, mikor a nyaralás első öt napjában pazar, ötfogásos lakomákat tartunk, az utolsó kettőre meg már csak a zacskós leves jut. Az éttermekben mindig drága az üdítő, érdemes ezzel spórolni, de ha egy mediterrán országban járunk, a desszertnek szánt fagyit is megvehetjük egy sarki bódéban, amit aztán egy kellemes esti séta közben fogyaszthatunk el.

5. Szuvenír boltok helyett irány a piac

A helyi piacok a legalkalmasabb helyszínek a kultúra megismeréséhez. Ha ellátogatunk egy ilyen hangulatos helyre, egyrészt igazi helyi különlegességeket kóstolhatunk, másrészt gyorsan és egyszerűen megoldhatjuk az ajándékvásárlást az otthon ragadt rokonoknak. Mert az ehető ajándék jó ajándék.