5 tipp a stresszmentes nyaraláshoz

2014. július 25. |

Az utazás tervezése, sőt, sokszor maga a nyaralás is annyi szervezéssel jár, hogy a sok stressz egészen el tudja rontani az élményt. Most adunk öt tippet, hogy idén ez ne történjen meg!

1. Válaszd a kisebb repteret!

Ha valamilyen nagyvárosba utazunk repülőgéppel, érdemesebb a kisebb, kevésbé ismert reptér mellett döntenünk. Már csak azért is, mert általában így olcsóbban megússzuk a repülőjegyet, de az sem elhanyagolható, hogy kevesebbet kell sorban állnunk a becsekkolásnál, vagy a csomagfeladásnál.

2. Nem biztos, hogy az all inclusive-val jobban jársz

Bár kecsegtető lehet, hogy egy füst alatt minden étkezést elintézünk, ha all inclusive nyaralásra fizetünk be, nem biztos, hogy ez tényleg megéri. Olcsóbban kijöhet, hogyha a hotelben csak megreggelizel, aztán a többiről már magad gondoskodsz, ráadásul így többféle étteremben, többféle fogást is kipróbálhatsz, és nem kell idegeskedned, ha a hotel konyháján mégsem főznek a szád íze szerint.

3. Bérelj autót!

Szabad mozgást biztosít, és akár a tartózkodási helyünktől távolabbra is kalandozhatunk, ha autót bérelünk a nyaralás során. Főleg azoknak ajánlott, akik nincsenek hozzászokva a tömegközlekedéshez, pláne egy forró nagyvárosban.

4. Vigyázz, hol és mennyit eszel!

Kellemetlen lehet, mikor a nyaralás első öt napjában pazar, ötfogásos lakomákat tartunk, az utolsó kettőre meg már csak a zacskós leves jut. Az éttermekben mindig drága az üdítő, érdemes ezzel spórolni, de ha egy mediterrán országban járunk, a desszertnek szánt fagyit is megvehetjük egy sarki bódéban, amit aztán egy kellemes esti séta közben fogyaszthatunk el.

5. Szuvenír boltok helyett irány a piac

A helyi piacok a legalkalmasabb helyszínek a kultúra megismeréséhez. Ha ellátogatunk egy ilyen hangulatos helyre, egyrészt igazi helyi különlegességeket kóstolhatunk, másrészt gyorsan és egyszerűen megoldhatjuk az ajándékvásárlást az otthon ragadt rokonoknak. Mert az ehető ajándék jó ajándék.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet