Dinnye gazpacho forró napokra

2014. július 26.
Dinnyéből nem csak limonádé, saláta, hanem remek hideg leves is készülhet. Feldobhatjuk egy kis chilivel, de enélkül is nagyon gazdag ízvilágú levest készíthetünk.

Hozzávalók:

2 kg dinnye magozott húsa
1 kígyóuborka
1 salotta hagyma vagy 2 szár újhagyma
3 paradicsom
1 kisebb kápia paprika
5 ek extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors
1 citrom leve
peterzselyem, koriander vagy menta

Elkészítés:

A dinnye húsát kimagozzuk, felkockázzuk, a többi zöldséget megmossuk, felkockázzuk, majd a dinnyével simára turmixoljuk. A végén belekeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk. Petrezselyemmel, korianderrel vagy mentával ízesíthetjük. Behűtjük és hidegen kínáljuk.