Dinnye gazpacho forró napokra

2014. július 26. |

Dinnyéből nem csak limonádé, saláta, hanem remek hideg leves is készülhet. Feldobhatjuk egy kis chilivel, de enélkül is nagyon gazdag ízvilágú levest készíthetünk.

Dinnye gazpacho forró napokra

Hozzávalók:

2 kg dinnye magozott húsa
1 kígyóuborka
1 salotta hagyma vagy 2 szár újhagyma
3 paradicsom
1 kisebb kápia paprika
5 ek extra szűz olívaolaj

frissen őrölt bors
1 citrom leve
peterzselyem, koriander vagy menta

Elkészítés:

A dinnye húsát kimagozzuk, felkockázzuk, a többi zöldséget megmossuk, felkockázzuk, majd a dinnyével simára turmixoljuk. A végén belekeverjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, citrom levével savanyítjuk. Petrezselyemmel, korianderrel vagy mentával ízesíthetjük. Behűtjük és hidegen kínáljuk.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód