Simpson család inspirálta borosüvegeket terveztek

2014. augusztus 09.
Elég csak egy pillantást vetni ezekre a borosüvegekre és máris magunk előtt látjuk Homer Simpson fehér pólóját feszítő sörhasát és Marge égbenyúló kék frizuráját. Pedig csak színes csíkok vannak rajta.

Orosz dizájnerek, Constantin Bolimond és Dmitry Patsukevich tervezték meg a letisztult, minimalista borosüvegeket, amiket egyszerre inspiráltak a Simpson család karakterei, Marge és Homer Simpson, és a híres holland festő, Pieter Mondrian stílusa. A projektnek a „Wine, or maybe not?” nevet adták, ugyanis az üvegen egy vicces felirat hirdeti, hogy tartalma lehet bor, vagy valami más is, lényeg, hogy biztosan nem fogunk csalódni. A színek megfelelő kombinációjának köszönhetően pedig azonnal beugranak az ikonikus rajzfilmfigurák, Homer és Marge Simpson alakjai.

Ha valakinek felcsillant a szeme, hogy már tudja is, mit vigyen legközelebb a Simpson-rajongó barátai vacsorapartijára, sajnos le kell, hogy lombozzuk: az üvegeket nem lehet megvásárolni, csak koncepció formájában léteznek. Ennek ellenére a Twentieth Century Fox máris ferde szemmel nézi a projektet, Bolimondot és Patsukevichet pedig a szerzői jogok megsértésével vádolják. (Azóta egyébként a Fox utasítására már a Behance oldalukon is ki kellett kockázniuk a figurákat és neveiket, amire a tervezők egy vicces kis rajzzal is reagáltak.)

Bár ha abból indulunk ki, hogy a sorozat fiktív sörmárkája, a Duff, amit Homer Simpson előszeretettel fogyaszt már kapható a boltok polcain, lehet, hogy egyszer a Simpson-rajongók újabb álma is valóra válik, és ilyen borosüvegekből kortyolgathatnak.