A cronut után mogyoróvajas homárfarok lehet az új őrület

2014. augusztus 12.
Talán emlékszünk még a cronut körüli hatalmas felhajtásra, és a pékkreáció szülőatyjának boltja előtt kígyózó több méteres sorokra. Tekintve, hogy az csak fánk és croissant keresztezése volt, el se merjük képzelni, mi lesz a reakció a cukrász legújabb mesterművére, a mogyoróvajas homárfarok-perecre.

Dominique Ansel neve mára már egybeforrt a világot megosztó cukrászati hibriddel, a fánk és croissant bizarr házasságából született cronuttal. Elég annyit mondani, hogy annak idején a cronut-őrület odáig fajult, hogy volt olyan, aki az eredetileg 5 dolláros süteményt 100 dollárért árulta. És ami rosszabb, volt olyan, aki ezt megvette.

Most pedig olyan fantasztikusan bonyolult péksüteménnyel állt elő, amit valójában péksüteménynek nevezni borzasztóan lealacsonyító. Ez a (egyébként pertzel lobster tail néven futó) pékipari csoda ugyanis egy homárfarok alakú perectészta, ami mogyoróvajjal van megtöltve, durva szemű tengeri sóval megszórva, mellé pedig forró vajas-mézes mártogatós is jár. Ezért pedig mindössze 8 dollárt kér Ansel, bár valószínűleg a mérföldes sorokra is ismét kell majd számítani.

Mi csak reménykedhetünk benne, hogy egy szép napon itt, Magyarországon is ropogtathatunk sós, mogyoróvajas, perectésztából készült, homárfarok alakú péksüteményeket.