A cronut után mogyoróvajas homárfarok lehet az új őrület

2014. augusztus 12. |

Talán emlékszünk még a cronut körüli hatalmas felhajtásra, és a pékkreáció szülőatyjának boltja előtt kígyózó több méteres sorokra. Tekintve, hogy az csak fánk és croissant keresztezése volt, el se merjük képzelni, mi lesz a reakció a cukrász legújabb mesterművére, a mogyoróvajas homárfarok-perecre.

Dominique Ansel neve mára már egybeforrt a világot megosztó cukrászati hibriddel, a fánk és croissant bizarr házasságából született cronuttal. Elég annyit mondani, hogy annak idején a cronut-őrület odáig fajult, hogy volt olyan, aki az eredetileg 5 dolláros süteményt 100 dollárért árulta. És ami rosszabb, volt olyan, aki ezt megvette.

Most pedig olyan fantasztikusan bonyolult péksüteménnyel állt elő, amit valójában péksüteménynek nevezni borzasztóan lealacsonyító. Ez a (egyébként pertzel lobster tail néven futó) pékipari csoda ugyanis egy homárfarok alakú perectészta, ami mogyoróvajjal van megtöltve, durva szemű tengeri sóval megszórva, mellé pedig forró vajas-mézes mártogatós is jár. Ezért pedig mindössze 8 dollárt kér Ansel, bár valószínűleg a mérföldes sorokra is ismét kell majd számítani.

Mi csak reménykedhetünk benne, hogy egy szép napon itt, Magyarországon is ropogtathatunk sós, mogyoróvajas, perectésztából készült, homárfarok alakú péksüteményeket.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód