Csodaital, amitől nem csak szebb, de okosabb is leszel

2014. augusztus 12. |

Legalábbis ezt ígéri a szépségápolással foglalkozó Fountain cég The Geek Molecule nevű készítménye.

A The Geek Molecule olyan termék, ami fokozza a mentális teljesítményt, javítja a memóriánkat, segíti a koncentrációt, éberséget és jobb figyelmet biztosít, és még ki tudja mit csinál. Állítólag.

A csodaital egyik fő összetevője a gotu kola, egy olyan Indiában őshonos növény, amit már több ezer éve alkalmaznak az ayurvédikus gyógyászatban. Ennek a növénynek tulajdonítják a memóriaserkentő, és agyserkentő hatásokat, de elvileg stressz és depresszió ellen, sőt, még a libidó fokozására is jó. Emellé kerül a készítménybe cink, és a szépségipar vesszőparipája, a hyaluronsav is, ami a szövetek vízháztartásának megfelelő szinten tartásáért és a ráncok feltöltéséért felelős. Mindössze annyit kell tenni, hogy ebből a koktélból minden nap egy teáskanálnyit (5 ml-t) a kedvenc üdítőnkbe cseppentünk, és a cég szerint napról napra szebbek és okosabbak leszünk. Mindezért majdnem 30 fontot, azaz körülbeül 12,000 forintot kellene fizetnünk.


Ez a muskátlilevélre hajazó, kétes hírű növény a gotu kola

Aisling Pigott, brit táplálkozási szakértő azonban szkeptikus. Szerinte semmilyen csodaszer nem lehet olyan jó hatással az agyunkra, mint a megfelelő táplálkozás. Kritizálja továbbá a The Geek Molecule borsos árát, és megjegyzi, hogy „bár valóban kimutatta néhány tanulmány a gotu kola élénkítő hatását, a legtöbb kísérletet patkányokon végezték és a hosszú távú hatásokról még nem tudnak, míg más tanulmányok egyáltalán semmilyen hatását nem mutatták ki a növénynek.” Ez persze elég nyugtalanító, de Pigott hozzátette: „Ha az utasításoknak megfelelően fogyasztjuk a készítményt, kicsi a valószínűsége, hogy bármilyen kárt vagy mérgezést okozna szervezetünkben.”

Ami azért valljuk be, még mindig elég sovány vigasz, ha a mérleg másik oldalán a gyártó szárnyaló mentális képességeket, ránctalanságot, meg majdhogynem örök életet ígér.

Szólj hozzá te is!

Még több Életmód

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja csomagolásmentes bolt

Megnyitott Kecskemét első csomagolásmentes boltja

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska karantén

Karantén után is a kedvenceink: Sütő Emese Franciska