Kaposvári ősz: méz és somogyi borok

2014. szeptember 03.
A hétvégén bor- és gasztrofesztivál, két hét múlva mézfesztivál szórakoztat Kaposváron. A város büszke rá, hogy rendezvényeit és látnivalóit fogyatékkal élők is meglátogathatják.

 

Miénk a város

Idén is rendkívül gazdag kulturális program kíséri a kaposvári Miénk a város bor- és gasztrofesztivált szeptember 5-7-ig. A belvárosban sok zene, családi mozidélután, táncház várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, utóbbiak megkóstolhatják a legfinomabb somogyi borászok italait is.

Mézfesztivál

Szeptember 19-20-án, pénteken és szombaton mézfesztivált és a zselici méhészek szakvásárát élvezhetjük a kaposvári Fő utcán. Rengeteg finomságot kóstolhatunk meg. A méz- és méhészeti termékek vására mellett lesz mézlovagrendek felvonulása, néptánc bemutató, vidámság.

Rendezvények és belvárosi látnivalók itt valóban mindenkinek

Kaposvár büszke rá, hogy rendezvényeit a fogyatékkal élők is élvezhetik, ahogy a város nevezetességeinek megtekintése sem okozhat nehézséget senkinek. A Kiváló Európai Desztinációk között számon tartott város programjai és fontos helyszínei önálló mozgásteret biztosítanak nekik: a vakok- és gyengénlátóknak dombornyomott térkép, Braille írásos brossúra és audio guideként használható hanganyag, a hallássérültek jelnyelvvel és feliratokkal kísért film áll rendelkezésre. Akadálymentesek a belváros közterületei és a főbb látnivalók.