Sárgarépa saláta fügével

2014. szeptember 21.
Itt a füge szezon, tegyétek salátába például, nem fogjátok megbánni. Gyönyörű, őszies színek a tányéron, az íze is "frenetik", vélekedik bloggerünk, Ízbolygó.

Hozzávalók:
(4 személyre)

4 nagyobb sárgarépa
10 dkg aszalt szilva
6 füge
15 dkg szeletelt mandula
1 dl extra szűz olívaolaj
fél citrom leve
petrezselyem levélkék

Elkészítés:

A sárgarépákat megtiszíttjuk, megmossuk, majd zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk belőle. Az olajat a citrom levével elkeverjük, majd a sárgarépával összeforgatjuk. Az aszalt szilvát csíkokra vágjuk. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. A fügét cikkekre vágjuk. A mandulát, fügét, aszalt szilvát a sárgarépa „salátára” szórjuk, petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.