A lime-os kapros tzatziki és a sült krumpli nagy találkozása

2014. szeptember 07. |

Ősz elején még kapaszkodunk a nyárba, annak ízeibe, vélekedik Ízbolygó, aki gyakran süt sütőben a burgonyát, így nem úszik az olajban, hanem belül krémesen lágy, kívül roppanós lesz. A kapros, lime-os tzatzikivel pedig igazi utónyári hangulatot teremt.

Hozzávalók:

1 kg piros héjú burgonya
3 ek olívaolaj
jó minőségű tengeri só

Tzatziki:

2 kígyóuborka
2 tk só
5 dl görög vagy török joghurt (natúr joghurt is remek, ha alaposan kicsöpögtetjük)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 lime leve
1 csokor kapor (lehet menta, bazsalikom, vagy petrezselyem is)
só, frissen őrölt bors ízlé szerint

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héját alaposan megsikáljuk, majd cikkekre vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, sütőpapírral bélelt sütőlemezre borítjuk, majd 220 fokon, légkeverésen pirosra sütjük. A végén jó minőségű sóval megszórjuk.

A tzatzikihez az uborkákat megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn. Megsózzuk és jól kinyomkodjuk. Összekeverjük a joghurttal, a zúzott fokhagymával, a lime facsart levével és az apróra vágott kaporral. A zöldfűszereket variálhatjuk ízlés szerint. Olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet arany tej

Ezért igyál kávé helyett inkább arany tejet