Ez a recept jól példázza, hogy csupán a fűszerezéssel, mennyire át tudjuk formálni a hétköznapi, megszokott ételeinket és olyan csavart vihetünk bele, amelynek köszönhetően szinte teljesen új ételt kapunk. Nálunk hétvégén ritkán volt rántott hús, sült csirkecomb viszont annál inkább. Ezt, a számomra klasszikus ételt turbóztam fel, az egyik kedvenc fűszerkeverékemmel a ras el hanouttal. Összetételét tekintve számtalan változata létezik, de nem hiányozhat egyikből sem a kardamom, a szegfűszeg, a fahéj, az őrölt paprika, a koriander, a köménymag, a szerecsendió és a kurkuma sem. Már önmagában elég meggyőző ez az ízes társaság, de a töltelékbe én még csempésztem egy kevés aszalt datolyát is, hogy még izgalmasabb legyen. A tetejét pedig megszórtam némi harissával is, hogy fokozzam az élvezeteket. Köretnek kuszkusz dukál hozzá, én imádom, de nem kell mindig rám hallgatni!
Arab fűszerezésű csirkecombok
Hozzávalók
• 4 db csirkecomb
• 20 dkg csirkemáj
• 1 tojás
• 1 db zsemle beáztatva
• zsemlemorzsa
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 tojás
• 3-4 levél menta
• 5-6 nagyobb szem aszalt datolya
• ras el hanout fűszerkeverék
• só, bors
• harissa a combok tetejére
Elkészítés
1. A csirkecombok bőrét az ujjunkkal finoman elválasztjuk a hústól, hogy meg tudjuk tölteni.
2. A májat késes betétű robotgében ledaráljuk, hozzáadjuk a kissé beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást, a lereszelt vöröshagymát, a felaprított mentaleveleket, a felaprított datolyát és a fűszereket.
3. Az egészet alaposan összekeverjük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne maradjon túl lágy és meg tudjuk vele tölteni a combokat.
4. Óvatosan a bőr alá töltjük a májas masszát, majd a csirkecombokat hőálló tálba tesszük, és némi olívaolajjal meglocsoljuk, a tetejüket pedig megszórjuk harissával.
5. 180 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva 40 percig sütjük, majd utána leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg a bőre meg nem pirul.