Három kedvenc reggelizőhelyünk

2014. szeptember 13.
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, de ennél akár sokkal több is lehet. A nap legkellemesebb étkezése, legalábbis ha a megfelelő ételeket a megfelelő helyen fogyasztjuk el. Következzen három hely a kedvenceink közül.

Ráérős délelőttökön beülni reggelizni szinte kéjes öröm, hát még ha villás reggeliről van szó! Azok, akiknél kritikusak a reggelek, tudják, hogy mennyire jó is az, ha valaki eléd rakja a kávét, a narancslevet, a hangulatodtól függően sós vagy édes péksüteményt, netán a megfelelő tojáskreációt. Az alábbi helyek épp ezt (is) teszik, ezért bérelt helyük van a szívünkben.


Hát van jobb, mint ezzel indítani a napot?

Á table!
– A franciás

Elsősorban az édesszájúaknak ajánlom az Á table! rusztikus, provance-i hangulatot idéző kávézóit, ugyanis ezeken a helyeken tényleg remek péksüteményeket vásárolhatunk. Fájóan tátongó piaci rést tömtek be a hely üzemeltetői azzal, hogy igazi, jó minőségű, autentikus francia péksüteményeket árulnak, ami mellé csodás kávét és pazar szendvicseket is kínálnak. Egy nagyon jó barátom ajánlotta, hogy mindenképpen kóstoljam meg a mille-feuille-t, és nem bántam meg: minden falatjáért érdemes kicsit meghalni, a vaníliás krém selymes, a málna édes, a leveles tészta ropogós. Ha valakinek ez reggelire túl sok lenne, válassza a pisztáciás croissant-t vagy a csokoládés párnát, de valójában semmivel sem lehet nagyon melléfogni. Külön plusz pont jár a helynek az igényes és ötletes tálalásért is! Különösen ajánlom a szerelmük hajnalán még intenzíven kedveskedni akaró friss párok figyelmébe!  

Hol?

Retek utca 6, Budapest 1024
Arany János utca 16, Budapest 1051
Böszörményi út 16, Budapest 1126
Lövőház utca 2, Budapest 1024
Wesselényi utca 9, Budapest 1077


Kevés szívetmelengetőbb dolog van a világon, mint a Bambi reggeli tejeskávéja.

Bambi
– A retró

A Bambi hangulata egészen más, mint a két másik indulónak, és az étlap is igen kurta, mégis olyan bájjal rendelkezik, ami miatt érdemes idejönni reggelizni. A Bambiban ugyanis megállt az idő! Egyszerűen minden, a kávégéptől kezdve a sarokban malmozó vagy sakkozó idősekig az állandóság megnyugtató érzését képviseli. Helyet foglalhatunk a kis csipketerítős asztalkáknál, jó időben pedig kiülhetünk a zord, valahogy mégis családias betonteraszra és egy klasszikus újságtartóból szemlézhetjük a napi sajtót. Itt főleg a kiadós adagokat tudnám dicsérni, a rántotta bőséges, jó nagy karéj fehér kenyérrel, de a mustáros debreceni is igazán laktató. A melegszendvicsük díjnyertes, (ha beleharapsz, egészen a sulibüféig repít vissza, persze csak ha a te büfédben is isteni volt a melegszendvics) én a sonkás-sajtosra esküszöm, de az ismerőseim szerint a húsos is verhetetlen.

Hol? Budapest, II. kerület, Frankel Leó utca 2-4.


Ez például isteni kecskesajtos-fügés bagel és a jó öreg lágytojás pirítóssal a túlvégen

Briós – A családias

Közel a Duna-parthoz, vidám színekkel körülvéve, gyerek- és kutyabarát üzlethelységben, vagy jó időben akár a kellemes teraszon is elfogyaszthatjuk reggelinket. A tojást a létező összes formában elkészítik, – különösen jól eső érzés reggel a „Tojás, ahogyan szereted” tétel az étlapon – de akik szeretnek igazán laktatót reggelizni, azoknak kimondottan ajánlom a sajttal és sonkával töltött bundáskenyeret is. Ínyencebbek kipróbálhatják a mostanság hazánkban is diadalútra indult bägeleket, amik közül a lazacos és a pármai sonkás különösen finom. Édesszájúak indíthatják a napot a névadó brióssal is, kakaóval vagy isteni kávéval kísérve. Ráadásul, ha valaki az egész családot vinné reggelizni, a gyerekek olyan, külön a szájízük szerint készült ételek közül válogathatnak, mint a nutellás kenyér, vagy a katonákra vágott kenyér, alma -és sajtkockák.  

Hol? Budapest, 1137, Pozsonyi út 16.