„Titkom a csokoládé, a süteményeim pedig magukért beszélnek. Megkóstolásuk szinte azonnal önkéntelen reakciókat vált ki. Nem tehet ellene semmit, azonnal lehunyja a szemét, körülötte minden lelassul és egy percre – egyesek szerint – az idő is megáll; és ezek az ártatlan falatok örök ízként maradnak meg az emlékezetében! „
Hogy ez mennyire így van, azt már sokszor tapasztaltam én is, amikor a Tranzit kávézóban a kedvenc édességemet rendeltem: csokidarabos brownie vanília fagyival! Akkor is tudtam már, hogy ez SÜ finomság, de valamiért csak mostanában jutottam el odáig, hogy Pókos Juditot személyesen is felkeressem. Megérte a várakozás, hiszen mint kiderült, a két gyermekes anyuka eleinte csak azzal foglalkozott, hogy a különböző ízesítésű, saját sütésű brownie-kat kávézókba szállította, idén viszont jelentősen bővült a paletta!
Torták, aprósütemények, kézműves kekszek és csokik, müzliszeletek és gyümölcskenyerek… Minden finomság – magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. Vannak abszolút standard darabok, amit a webshopból bármikor meg lehet rendelni, de a legizgalmasabb az egyediség! Judit kíváncsian várja azokat a megrendeléseket, amelyek abszolút személyre szólóak. Szeret ötletelni azon, hogyan tudja kis csapatával a lehető legtökéletesebben elkészíteni a kívánt édességet, amivel boldog pillanatokat és igazi élményt okoz kóstolójának.
A nagyobb méretű galériáért kattints a képre!
Ami engem igazán megfogott Juditban (azon kívül, hogy nem lehet ellenállni a sütijeinek), hogy mennyire bátor volt, amikor belevágott a vállalkozásba! Jól menő közgazdászként dolgozott, ráadásul külföldön, de azt érezte, hogy valami nem az igazi, pedig látszólag megvolt mindene. Szeretett otthon brownie-kat sütögetni, és érezte, hogy a cukrászat vonzza, lelkesen látogatott Londonban különböző műhelyeket és workshopokat, de eleinte nem hitte el, hogy ő maga, csak úgy a semmiből, képes lesz ezzel foglalkozni.
Aztán olvasott egy emberről, aki doktorból lett cukrász, akinek a boltjába végül el is ment, hogy megkóstolja, tényleg jó-e az, amit csinál, és valóban lehetséges-e egy ekkora váltás. És igen! Nagyon finom és minőségi édességeket készített, ez pedig lendületet és hitet adott neki is abban, hogy bele merjen vágni a SÜ sütik koncepciójába. Szépen lassan, évről évre kialakította és önerőből felépítette családi műhelyét, amiben férje is segített neki. Judit ma már sütiket talál ki, meg is süti őket, felveszi és kiszállítja a megrendeléseket, kapcsolatot tart a vevőkkel, megtervezi a SÜ dísz- és tároló dobozokat, lelkes anyuka és feleség, és talán néha még jógázni is sikerül eljutnia. Minderről pedig nagy mosollyal mesélt nekem, közben az volt az érzésem: bármennyire is erején felül teljesít, most érkezett meg oda, ahová mindig is meg szeretett volna érkezni… Bátor volt!
PandArte