TASTECODE – Minimalista professzionalizmus

2014. október 13.
A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját "TASTECODE-od"!

A Fekete kávézó és a NUBU divatmárka minden porcikájában a minimalista tökélyre törekszik. Ahogy a hely belsőépítészetére és arculatára, úgy a NUBU világára is monokróm színhasználat, letisztult stílus és formavilág jellemző.

Nem tudom, mennyire léteznek véletlenek, de karnyújtásnyira a kávézótól a nyüzsgő Astoria közelében bújik meg a Monofashion Shop. A bolt a fiatal magyar divattervezők gyűjtőhelye, ahol többek között a NUBU márka egyes darabjai is megvásárolhatóak. Így tervezők és az ott dolgozók is szívesen iktatnak be egy-egy kávészünetet.

A Fekete, kicsi nagyon progresszív stílusú, minden elemében a kávé körül forgó hely. Ehetünk házi sütit és leginkább elvitelre vásárolhatunk, hiszen a hely befogadóképessége, igencsak véges, a teraszra koncentrálódik. A pár éve még dizájnboltként funkcionáló hely, mára az újhullámos kávérajongók egyik ikonikus helyévé nőtte ki magát. Mottójuk: „Kávé FEKETÉN, fehéren, szeretettel.” És ha elviteles kávéra gondolok, ennél több talán nem is kell!

NUBU 2014/15 őszi téli kollekciójánál a tervezők a minimalizmusra törekedtek. Egyes ruhadaraboknál, geometrikus formák, kör és téglalap szabásvonal rajzolódik ki. Idén a márkára jellemző monokróm színek (fekete, szürke, fehér) mellett, megjelent az Yves Klein kék és a fahéjszín is. A tervezők, kizárólag magas minőségű anyagokkal dolgoznak, nemes gyapjúszövetek, bőr és szőrme érdekes kombinációi fedezhetők fel. A nyúlszőrből készült nyaklánc érdekes és elegáns viselet a közelgő hűvösebb napokon.