TASTECODE – Minimalista professzionalizmus

2014. október 13. | marieclaire.hu

A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját "TASTECODE-od"!

A Fekete kávézó és a NUBU divatmárka minden porcikájában a minimalista tökélyre törekszik. Ahogy a hely belsőépítészetére és arculatára, úgy a NUBU világára is monokróm színhasználat, letisztult stílus és formavilág jellemző.

Nem tudom, mennyire léteznek véletlenek, de karnyújtásnyira a kávézótól a nyüzsgő Astoria közelében bújik meg a Monofashion Shop. A bolt a fiatal magyar divattervezők gyűjtőhelye, ahol többek között a NUBU márka egyes darabjai is megvásárolhatóak. Így tervezők és az ott dolgozók is szívesen iktatnak be egy-egy kávészünetet.

A Fekete, kicsi nagyon progresszív stílusú, minden elemében a kávé körül forgó hely. Ehetünk házi sütit és leginkább elvitelre vásárolhatunk, hiszen a hely befogadóképessége, igencsak véges, a teraszra koncentrálódik. A pár éve még dizájnboltként funkcionáló hely, mára az újhullámos kávérajongók egyik ikonikus helyévé nőtte ki magát. Mottójuk: “Kávé FEKETÉN, fehéren, szeretettel.” És ha elviteles kávéra gondolok, ennél több talán nem is kell!

NUBU 2014/15 őszi téli kollekciójánál a tervezők a minimalizmusra törekedtek. Egyes ruhadaraboknál, geometrikus formák, kör és téglalap szabásvonal rajzolódik ki. Idén a márkára jellemző monokróm színek (fekete, szürke, fehér) mellett, megjelent az Yves Klein kék és a fahéjszín is. A tervezők, kizárólag magas minőségű anyagokkal dolgoznak, nemes gyapjúszövetek, bőr és szőrme érdekes kombinációi fedezhetők fel. A nyúlszőrből készült nyaklánc érdekes és elegáns viselet a közelgő hűvösebb napokon.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

10 dolog, ami igazán számít, ha lakásfelújítást tervezünk dekoráció

10 dolog, ami igazán számít, ha lakásfelújítást tervezünk

Ingyenesen tölthető le a legnagyobb magyar digitális mesetár bookr kids

Ingyenesen tölthető le a legnagyobb magyar digitális mesetár