Feltörekvők: Interjú Palánkiné Kelemen Gabriellával, a Kell a púder megálmodójával

2015. január 01.
Ezúttal egy magyar sminkmárka alapítójával, Palánkiné Kelemen Gabriellával beszélgetett szépségbloggerünk, Magdi. Gabi mesélt a márka születéséről és filozófiájáról, valamint egy keveset elárult a jövőbeni terveiről is.

Sminkesként is dolgozol, és nemrég készült el a stúdiód, ahol a saját márkáddal találkozhatnak az érdeklődők. Mi inspirált arra, hogy új brandet alapíts itthon?

6 éve dolgozok sminkesként. Az évek során elképesztő mennyiségű sminkterméket halmoztam fel. Nem tudok elmenni egy jó szín, vagy egy érdekes textúra​ ​mellett. Így nagyon hamar eljutottam odáig, hogy jó lenne létrehozni egy saját márkát. Sokszor tartok tanácsadást lányoknak​, ​asszonyoknak. Az a tapasztalatom, hogy a magas árfekvés miatt sajnos sokak számára nehezen, vagy egyáltalán nem elérhetőek azok a termékek, amiket használok. Rengeteget gondolkodtam,hogy mi lenne a jó megoldás. Így elkezdtem kutatni, gyárakat fel-keresni,​ ​mintákat bekérni. Felállítottam egy szempontsort​,​ ami az összetételt és a felhasználhatóságot elemezte.

Nagyon fontos volt, hogy alapozónál meg legyenek különböztetve sárgás-rózsás-natúr tónusok (ennél a szempontnál már nagyon sok gyár kiesett), szemhéjpúdernél meg a satírozhatóságot, építhetőséget, intenzitást, tartósságot néztem. Több céggel felvettem a kapcsolatot, és nem mondhatom, hogy zökkenőmentes volt ez az út, de végül elértem a célomat. Nemrég költöztem át az új, budoir stílus​ú​ stúdiómba. Itt már elegendő teret kapnak a termékek, és itt már méltó helye van a Púder​ ​Péntekeknek is.

Fontos számodra, hogy a termékek natúrak, állatkísérletmentesek, esetleg vegánok is legyenek?

Igen, a​ minőségen kívül ez is egy nagyon fontos szempont volt. Évek óta tudatosan figyelek arra, hogy olyan termékeket használjak akár a bőrömre, akár a háztartásomban, amiket nem teszteltek állatokon, illetve nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Így egyértelmű volt számomra, hogy az általam kreált termékeknek is meg kell felelniük ezeknek a szempontoknak.

Mi alapján szelektálsz, hogy mi az, ami jöhet és mi nem kerülhet semmiképpen a váltasztékba?

Sminkes​k​ént tudom, hogy mik azok a termékek, amik a legszükségesebbek, tudom, hogy mik a kedve​lt​ színek, így megpróbálok erre építeni. Tudom, hogy például szemhéjpúderből sosem elég, ezért van már közel 70 féle árnyalat​ a kínálatban​. Folyamatosan figyelem a trendeket, figyelembe is veszem és ahhoz igazítom a limitált szériákat is. Ami kizáró tényező, ha ellenkezik a vegán nézetemmel.

Honnan jött a márkanév ötlete: „Kell a púder!” ?

Ezt a nevet már 6 éve használom, ezen a néven készült el az első weboldalam is. A nővéremet kértem meg, akinek nagyon kreatív ötletei szoktak lenni, hogy segítsen ötletelni. Egyszer, amikor felhívott nevetgélve mondta, hogy van egy ötlete: Kell a púder! természetesen azonnal beleszerettem! Könnyen megjegyezhető és frappáns, ebben a névben minden benne van. Képviseli a termékeimet és engem is.

Mesélj egy kicsit a Púder Péntekekről, mire számíthat az ember egy ilyen alkalommal?

Nagyon szeretem a Púder Péntekeket! Ez a nap egy mosolygós, csajos nap! Sütivel, teával várom a lányokat, hölgyeket, asszonyokat, akik ki szeretnék próbálni a termékeket. A termékek kipróbálása mellett személyre szabott tanácsokat is adok, segítek kiválasztani, összeírni, hogy mik azok, amik jól állnak. Apró trükköket is mutatok. Ilyenkor rengeteget szoktak kérdezni, csak úgy füstöl a kezükben a toll, vagy az ecset. Azt tapasztalom, hogy nem csak én szeretem ezeket az alkalmakat, sok a visszatérő „Púder Lány”. Aminek külön örülök, hogy sokan írnak utána visszajelzést, vagy küldenek fényképet sminkről.

Ennyi munka mellett, hogyan töltődsz fel, mi az ami kikapcsol?

Férjnél vagyok és van egy kislányom, így logikusan én felség és édesanya is vagyok. Bár úgy tűnik, hogy sokat dolgozom, bevallom néha én is így érzem, de sosem tévesztem el a fontossági sorrendet. Nagyon szeretek magunknak programokat szervezni, mozgolódni, vagy éppen betakarózva teát szürcsölgetve mesét nézni a leánykámmal.

Milyen újdonságokra számíthatunk jövőre?

2015-ös év elején máris kijövök egy újdonsággal. Egy  folyékony alapozó lesz a kora tavaszi meglepetés, ami rendkívül bőrbarát, nem tartalmaz irritáló anyagokat. Engedi lélegezni a bőrt és természetesen nem tesztelik állatokon, építhető, így a bőrhibákat is szuperül el lehet vele kendőzni, mégis természetes marad a bőr, maszkhatás nélkül.  Limitált szériás kiadások is lesznek​​​, mindig az​ évszakokhoz kapcsolódóan.

Szerző: Pekár Magdolna