Az 5 leggyakoribb tévhit a mobilokkal kapcsolatban

2015. január 05.
  Manapság már ki sem mozdulunk a nélküle, ám jópár dolgot még így sem tudunk a telefonunkról - íme néhány hasznos tipp a masable.com oldaláról, amivel megnövelheted a mobilod élettartamát!

1. tévhit: Az olcsó mobiltöltők rontják az aksid minőségét.

Igazság: Bár nem ajánlottak, a célra teljesen jól használhatóak a lényegesebben olcsóbb, egyszerűbb verziók is – hamis terméket viszont ne vegyél, mert tönkrevághatja a mobilod!

2. tévhit: Töltés közben nem szabad a mobilod használni.

Igazság: Akkor használhatod, amikor akarod – feltéve ha nem egy lemásolt, hamisított akkumulátorod van, ami életveszélyes is lehet! Csak egy, a számos elrettentő példa közül: 2013 júliusában ugyanis egy kínai légikísérő hamisított mobiltöltőt használt iPhone 4-es telefonjához és áramütés érte.

3. tévhit : Ki kell húzni a konnektorból a mobilod, amint az aksi feltöltődött.

Igazság: A mobilod okosabb mint hinnéd: amint teljesen feltöltődött, befejezi az áramfogyasztást – viszont nem kell mindig tele lennie az aksidnak. A legjobb, ha 40% és 80% közötti töltöttségi szintig hagyod töltődni a telefonod, így a készüléked is tovább bírja majd.

4. tévhit: Soha nem kell kikapcsolnod a telefonod.

Igazság: Bár a mobilod lényegében egy miniatűr számítógép, szüksége van a pihenésre. Ahhoz, hogy az aksid kitűnő állapotban legyen még évekig, néha ajánlatos kikapcsolni a telefonodat.

5. tévhit: Ne töltsd fel addig a mobilod, amíg le nem merült teljesen.

Igazság: Inkább töltsd minden nap a telefonod, mintsem időről időre hagyd teljesen lemerülni, így jobban megóvod az akkumulátorod élettartamát.

+ 1 tény: Meleg hatására elromlik az aksid.

Mindegy, hogy túlmelegszik vagy a téli hidegben felejted kint a mobilod – a techinkát megviselik a hőhatások és ez alól a mobilod sem kivétel: egy átlagos telefon -4 és 122 fok között tud helyesen működni.