Különleges desszertasztal

2015. január 27.
PandArte bloggere ezen a héten egy különleges desszertasztalokat megálmodó társulást, a Scrap Cake Studiót mutatja be nektek. Varázslatos süti kompozíciók következnek.

Mindenki szereti, ha a számára legfontosabb pillanatokat a családjával, barátaival ünnepelheti meg. Ha igazán különleges alkalomról van szó, mondjuk szülinapról, babaváró buliról vagy esküvőről, még fontosabb számunkra, hogy a „körítés” a mi ízlésünket tükrözze vissza. Vagyis úgy legyen dekorálva a helyszín, ahogy azt megálmodtuk… E persze rengeteg ötleteléssel és energiával jár, amiben Rita és Eszter nagy segítségetekre lehet.

Scrap Cake Studio

Ők ketten desszertasztal és rendezvénydekorációval foglalkoznak, mégpedig teljesen egyénre, rendezvényre és cégre szabottan. Kettőjük közül Rita a kakukktojás, neki genetikus diplomája van, de a kisebbik lánya születése után úgy érezte, hogy mégsem ezzel szeretne foglalkozni. Eszter pedig a KREA Kortárs Művészeti Iskolában diplomázott, enteriőrtervező szakon, tehát itt jön a képbe a szaktudás, ami Rita amatőr lelkesedésével ötvözve elég jó párost alkot!

Mit jelent desszertasztalt készíteni?

„Hogyan is lehetne ezt a legjobban megfogalmazni? Egy asztal, amin sütemények vannak, az még csak egy asztal süteményekkel. Desszertasztal attól lesz, hogy mi azzá tesszük. De ez nem csak abban merül ki, hogy szép tortatálakra, tányérokra, üvegekbe rendezgetjük el a finomságokat, hanem személyes elemekkel teremtjük meg azt az összképet, amit a pár, illetve mi látni szeretnénk. Fontos, hogy nem csak cupcake-ekből, macaronokból és egyéb „újhullámos” süteményből lehet desszertasztalt készíteni. Ha hagyományosabb süteményeket szeretne valaki, azokból is megoldható, a lényeg a tálalás. Sőt egy tortát is ki lehet úgy emelni a fehér abroszos asztal unalmából, hogy szem nem marad szárazon.:) „

Mitől lesz egyedi a desszertasztal?

„Amikor elkezdtünk dekorálni, nem voltunk elégedettek az itthoni dekoráció választékkal, tömeggyártott, gyenge minőségű dolgokat nem szerettünk volna használni. Ezért elkezdtünk saját tervezésű dekor elemeket készíteni. A saját termékfejlesztés lehetővé teszi, hogy egyrészt különálló termékeket, hanem komplett kollekciókat is készítünk. Például ha valaki rózsaszín zsúrt szeretne, nálunk minden elemét megtalálja az adott színben, különböző mintákkal. Ha valakinek különleges színű, mintájú, formájú dekorra vágyik, akkor pedig megtervezzük, legyártjuk és már kész is” – meséli Rita.

Milyen fázisai vannak a munkátoknak?

„Első az egyeztetés. Ha nincs még cukrásza, akkor ajánlunk. Ha megvan a cukrász, akkor vele is leegyeztetjük az elképzeléseket, illetve ha nem mi csináljuk a komplett rendezvénydekorációt, akkor a dekorossal is egyeztetünk. Hiszen fontos, hogy az asztal dekorációja passzoljon a dekoráció egészéhez. Ezután jön a konkrét koncepciótervezés, amit szintén egyeztetünk mindenkivel, majd legyártjuk a dekorációkat, illetve beszerezzük azokat a kiegészítőket, amik esetlegesen nekünk nincsenek. Végül a rendezvény napján elvégezzük a desszertasztal installálását. „

Milyen termékeket készítetek ti magatok?

„Pompomok, girlandok, lampionok, topperek, cupcake wrapek, cupcake dobozok, popcorn dobozok, kisebb ajándék dobozok/tasakok. Ezek egy része már a webshopunkban is megtalálható, ami még nincs, az is elérhető lesz hamarosan. Ezeken kívül pedig bármit, amit a megrendelő szeretne, vagy ami passzolna egy adott rendezvény vagy desszertasztal dekorációjához.”

Komoly költségei vannak egy ilyen megrendelésnek?

„Ez egészen tág határok között mozog. Megoldható barátságos összegből is, de a határ a csillagos ég. Ha a meglévő kollekciónkból tudunk dolgozni, az mindig olcsóbb, mintha egyedit tervezünk (de azért nem kell feltétlenül horror összegekre gondolni ebben az esetben sem). Az sem mindegy, hogy mennyire komplex a dekoráció. Minden esetben egyedi árakat kalkulálunk. Nálunk mindent megtalálsz, ami egyedi, legyen szó pelenkatortáról, szülinapi zsúrról, babaváró buliról, esküvő dekorációról vagy desszertasztal dekorálásról. Nincs lehetetlen, bármilyen ötleted, elképzelésed van, megvalósítjuk. „

A Scrap Cake Studiót itt találod!

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!