A világ legmesésebb kilátói

2015. április 28.
Lehengerlő, már-már mesebeli tájak kilátóit gyűjtöttük össze, hogy együtt gyönyörködhessünk a világ legszebb panorámáiban!

Corcovado, Rio de Janeiro, Brazília

A Tijuca-erdő legszélén, Rio közvetlen közelében fekszik a 710 méteres Corcovado-hegy, melynek tetején a hatalmas méretű, Megváltó Krisztus-szobor helyezkedik el. A kilátón egyszerre csak 540 ember tartózkodhat, ám az elképesztő látvány megéri az órákon át tartó várakozást. A kilátóhoz vezető utat megtehetjük gyalog (4 km), fogaskerekűvel, illetve egy 20 percig tartó autóbuszos túrán is részt vehetünk.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Preikestolen, Forsand, Norvégia

A „Szószék” sziklának is elnevezett kilátó egy egész napos program – lehetetlen megközelíteni busszal, repülővel vagy bármilyen más tömegközlekedési eszközzel, ezért több száz turistával együtt, 4-5 órás hegymászással érhetjük el a lélegzetelállító kilátást. Mindezek ellenére az 1982 méter magasan lévő sziklaszirt Norvégia legnépszerűbb turistacélpontja – nem csodáljuk, miért.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Grand Canyon – Skywalk, Amerikai Egyesült Államok

Az arizonai Grand Canyon nyugati részén található, 1450 méter magason elhelyezkedő, patkó alakú, üvegpadlós kilátójából festői látvány tárul elénk: a rajta való sétát csak azoknak ajánljuk, akik nem félnek a magasságtól! Igaz, Jessica Minh Anh divattervező például itt mutatta be egyik meseszép kollekcióját – az élményt ő sem tudta kihagyni, modellként kétszer is végigvonult a Skywalkon.

Fotó: Profimédia – Red Dot

CN-torony, Toronto, Amerikai Egyesült Államok

A torontói felhőkarcoló szépségét már korábban is taglaltuk, ám arra nem tértünk ki, hogy mennyire szép látvány tárul elénk az épület 447 méteres ’Sky Pod’ részlegén, ahol egy üvegfalú kilátón át akár a 160 km-re lévő Niagara-vízesésig is elláthatunk.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Five Fingers, Dachstein hegység, Ausztria

Az Alpok egyik leggyönyörűbb táját láthatjuk a 2995 méteren elhelyezkedő, „kézfejet” ábrázoló kilátóból – ahol öt különböző, egyenként 4 méter hosszú perspektívából szemlélhetjük a világot. A Krippenstein sítereptől mindössze 20 perc sétára található, ezért a környéken síelőknek szinte kötelező látnivaló.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Iguazú-vízesés, Argentína

Brazília és Argentína határán, az Iguazú Nemzeti Park területén található a 270 darab vízesésből álló természeti csoda, ami közel 3 kilométeren át tart. A legmagasabb, 80 méteres zuhatag az U-alakot formáló Ördögtorok-szakadékba zuhan. Érdekesség, hogy ezt a területet 135 millió évvel ezelőtt még vastag lávaréteg takarta.

Fotó: Profimédia – Red Dot