TASTECODE: Nosztalgikus hangulatban

2015. május 25.
A TASTECODE bloggere rovatában mindig egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját ‘TASTECODE-od’!

A Kelet kávézó az újhullámos kávék és a könyvek birodalma. Végre egy hely Budán, ahol minőségi kávét lehet kapni, el lehet vonulni olvasni, vagy akár inspiráló környezetben dolgozni.

Már egy ideje visszatérő hétvégi vendég vagyok a kávézóban, ugyanis a különóráim találkozóit ide szervezem. Ezen a helyen a TASTECODE bloggere ezúttal is egy újhullámos kávézót mutat be, nem kell kompromisszumot kötni a jó kávé és a tágas tér tekintetében. A légkör nagyon barátságos, a baristák tényleg hihetetlen kedvesek, a magazin kínálat pedig valóban hétről hétre frissül. Ami külön izgalmas, hogy nem csak angol, hanem számos német és franica lap és több, mint 300 könyv közül válogathatunk. Ha otthon nem is sikerült ráhangolódni egy nyelvórára, itt biztosan menni fog.

A Jurekka kiegészítők a 80-as 90-es éveket idézik, megmosolyogtató párhuzamot vonva a múlt és a jelen között. Egyedi készítésű, fiatal korom iskolatáskáit megidéző darabjai számomra tökéletesen illeszkednek a környezetbe.

Manapság nagy küzdelem zajlik az elektronikus, illetve a nyomtatott sajtó, irodalom között. A Jurekka new school kollekciója éppen erre a trendre reflektálva bújtatja a technikai vívmányokat múltidéző köntösbe. Hiszen vannak olyan országok, ahol az elsős kis palánták már nem a nehéz könyvekkel megpakolt táskát cipelik, hanem a pehely könnyű táblagépet lóbálják.

A merev geometrikus formavilág mostanra lassan egy kedves és szerethető emlékké alakul, akár az olvasás. Egy időben mindent online olvastam, de mostanság már visszatértem a fizikai valósághoz, hiszen nincs is nagyobb élvezet, mint falni a nyomtatott sorokat, érezni a könyvek illatát és lapozni az oldalakat. Természetesen a mindent tudó kütyük továbbra is modern kor örvendetes részei, nélkülük nehezen boldogulnék, de a Kelet kávézó és a Jurekka formavilág okozta nosztalgikus érzetbe csomagolva mindez valahogy szerethetőbb, közvetlenebb.