Nassolni egészségesen

2015. június 16.
Hazánkban egyre szaporodnak az egészséges finomságokat kínáló helyek. A PandArte bloggere legutóbb a Belvárosban fedezte fel a Naspolya Nassoldát, amit egy fiatal pár álmodott meg. Céljuk az volt, hogy olyan édességeket és sós ropogósokat készítsenek vendégeiknek, amik finomak, táplálóak és minden káros anyagtól mentesek. Szóval anélkül is bátran nasizhatunk hogy szervezetünk negatívan reagálna rá.

 

Bárányos Réka és Novák Ádám álmodta meg a Naspolyát, akik egyébként grafikusok, de már régóta álmodoztak egy ilyen helyről, úgyhogy belevágtak a nagy munkába.

Itt minden nyers, tehát kezeletlen alapanyagból, hőkezelés nélkül készítenek ételeket. Érdekes élmény, amikor olyan tortát kóstolsz meg, amit nem sütöttek meg, hanem friss és aszalt gyümölcsök kombinációival állították össze. Vannak egyébként torták, piték, frissen facsart levek, aszalt gyümölcsös ropogtatók, datolyagolyók… Igazából nehéz is felsorolni a kínálatot, mert abszolút szezonális alapú. Amit most megtalálunk a piacon és lehetőleg biogazdálkodásból származik, azokat megveszik Rékáék, majd izgalmas egészséges nassolni valókat kísérleteznek ki belőlük.

Amikor ott jártam az én kedvenceim azok az apró falatok voltak, amiket magammal lehet vinni és bármikor rágcsálhatok belőle a nap folyamán. Én ilyen típus vagyok…, de a fügés torta is finom és frissítő volt.:) A hely egyébként nagyon minimál és barátságos, ami pedig a legvagányabb benne, az egy hinta!!! Komolyan!

A Naspolya Nassoldát itt éritek el online, a Káldy Gyula 7. szám alatt pedig megkóstolhatjátok a finomságokat!

A finomságokért (a galériáért) kattints a képre!