Méltó helyén az egyik kedvenc gyűjteményünk

2015. augusztus 09.
Izgalmas új térbe költözött az artKRAFT. Magyarországon ők éreztek rá legkorábban az ipari dizájn szépségére.

Megtalálta új helyét az egyik kedvenc lakberendezési gyűjteményünk. Az artKRAFT kínálatából a Marie Claire-ben is szemezgetünk időről időre, a raktárüzlet most stílusához tökéletesen passzoló gyárcsarnokba költözött, egy budapesti, XI. kerületi volt szerelőcsarnokba, amelynek érdekessége, hogy betongerendáin ma is működő, többtonnás daru mozog.

Kialakítottak egy kávézó-beszélgető részt is, ahol a kávézó asztal öntvénylába régi tűzoltópumpából, tetőlapja pedig régi bontóasztalból lett átalakítva. Mellette retró kárpitos csehszlovák szék és egy fémszék áll. A nagyméretű, fém fiókos iratszekrény, rajta régi kék lámpával kissé leválasztja ezt az intimebb teret a csarnokból.

A galériára hatalmas ablakokon át ömlik be a fény, itt ipari lámpák sorakoznak és régi munkavédelmi plakátokat nézegethetünk. Itt tároljuk a sérülékeny darabokat is, a színházi domborműveket vagy a szecessziós fodrász-berendezést. A falon szerteszét régi cégtáblák, zománctábák lógnak, és van egy karfás, fekete, eredeti Eames székük is.

Belső fotó: Barbay Csaba/Flashback Photo Studio, Styling: Tóth Tímea, Külső fotók: Vimola Dóra