Méltó helyén az egyik kedvenc gyűjteményünk

2015. augusztus 09. |

Izgalmas új térbe költözött az artKRAFT. Magyarországon ők éreztek rá legkorábban az ipari dizájn szépségére.

Megtalálta új helyét az egyik kedvenc lakberendezési gyűjteményünk. Az artKRAFT kínálatából a Marie Claire-ben is szemezgetünk időről időre, a raktárüzlet most stílusához tökéletesen passzoló gyárcsarnokba költözött, egy budapesti, XI. kerületi volt szerelőcsarnokba, amelynek érdekessége, hogy betongerendáin ma is működő, többtonnás daru mozog.

Kialakítottak egy kávézó-beszélgető részt is, ahol a kávézó asztal öntvénylába régi tűzoltópumpából, tetőlapja pedig régi bontóasztalból lett átalakítva. Mellette retró kárpitos csehszlovák szék és egy fémszék áll. A nagyméretű, fém fiókos iratszekrény, rajta régi kék lámpával kissé leválasztja ezt az intimebb teret a csarnokból.

A galériára hatalmas ablakokon át ömlik be a fény, itt ipari lámpák sorakoznak és régi munkavédelmi plakátokat nézegethetünk. Itt tároljuk a sérülékeny darabokat is, a színházi domborműveket vagy a szecessziós fodrász-berendezést. A falon szerteszét régi cégtáblák, zománctábák lógnak, és van egy karfás, fekete, eredeti Eames székük is.

Belső fotó: Barbay Csaba/Flashback Photo Studio, Styling: Tóth Tímea, Külső fotók: Vimola Dóra

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód